Lütfen bekleyin..



"28 Şubat Türkiye'nin siyasi tarihinde bir utanç vesikası olarak yerini almıştır"

28 Şubat 2019, 18:09 - Okunma: 1907

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, 28 Şubat Cumhuriyet tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olup, Türkiye'nin siyasi tarihinde bir utanç vesikası olarak yerini aldığını söyledi.

28 Şubat 1997'de yapılan darbenin izleri, kronikleşmiş etkileri ve mağduriyetleri devam ediyor. Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, 28 Şubat'ın başlıca sebebi fiili askeri darbeye zemin hazırlamak ve iş başındaki Refahyol hükümetini görevden uzaklaştırmak olan bu sürecin ayrıca bugün ortaya çıkan 15 Temmuzların başlangıç noktası olduğunu belirtti.

Fırat, "Kendini bu ülkenin gerçek sahipleri olarak ilan eden ve aslında birer hain olan bu darbeciler, 'Batı Çalışma Grubu' adı altında Türkiye'de milyonlarca insanı fişleyerek idam fermanlarını imzalayan, sokaklara paralı insanlar dökerek hükümet aleyhinde sloganlar attıran, kirli emelleri uğruna cinayetler işleyen, suçsuz ve günahsız insanları cezaevlerine dolduran bu eli kanlı çeteler 28 Şubat'ta Türkiye'yi bilinçli olarak büyük bir kaosun içine programlı olarak çekmişlerdir." dedi.

Darbenin amacının hükümeti iş başından uzaklaştırmak olduğunu söyleyen Fırat, "Erbakan hükümetinin iş başından uzaklaştırılması için başta ABD olmak üzere, Mason localarından büyük destek olan bu hainler, 'irtica geliyor' yalanları ile Sincan'da tanklar yürütülmüş, satın aldıkları taraflı medya kuruluşları ile programlar hazırlatmış, toplumu gergin bir atmosferin içine çekmiştir. Dönemin Cumhurbaşkanı olan Süleyman Demirel, kendine has siyasi ayak oyunları ile bu sürecin yaşanmasına sebep olmuş ve darbecilerin safında yer almıştır. Tek amaçları ülke yönetimi ele geçirmek olan bu cuntacıların oyununu fark eden Prof. Dr. Necmettin Erbakan, hemen istifa ederek fiili bir darbenin yapılmasına engel olmuş ve Türkiye'yi büyük bir siyasi gerginlikten kurtarmıştır." ifadelerini kullandı.

"28 Şubat'ta zulme uğrayan, halen cezaevlerinde çile dolduran, günahsız insanlar derhal salıverilmelidir"

28 Şubat darbesinde inançlı inşaların büyük zulümlere uğradığını belirten Fırat, "Türkiye 28 Şubat sürecinde çok büyük yaralar almış, özellikle inançlı insanlar büyük bir zulüm ve haksızlığa uğramıştır. 28 Şubat bir züldür. 28 Şubat Türkiye için bir utançtır. Bundan dolayı Türkiye'ye bu karanlık dönemi yaşatan bu örümcek kafalı hainler mutlaka cezalandırılmalıdır. 28 Şubat'ta zulme uğrayan, halen cezaevlerinde çile dolduran, günahsız insanlar derhal salıverilmelidir. Çünkü 28 Şubat'ta bu insanları mahkûm eden savcı ve hâkimler bugün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra cezaevine girmişlerdir. Bu da yıllardır cezaevinde çile çeken bu kardeşlerimizin suçsuzluğunu ortaya koymaktadır." şeklinde konuştu. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=