Lütfen bekleyin..



​Bir mahallede 57 kişi muhtarlığa aday

02 Mart 2019, 12:32 - Okunma: 2232

​Batman’da ilk defa seçimlerin yapılacağı Kardelen Mahallesi’nde muhtarlık için 57 aday başvurdu.

Batman’da Emekli TOKİ konutlarından oluşan Kardelen Mahallesi’nde ilk defa seçim yapılacak. Mahallede, muhtar olmak için 57 kişi aday olurken, yaşanan durum görenleri şaşırttı.

Batman merkeze yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunan Kardelen Mahallesi sakinleri, (Emekli TOKİ) 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde ilk defa oy kullanacak. Mahallede muhtar olmak için 57 kişi aday oldu. Aday sayısının ilerleyen günlerde daha da artabileceği belirtilirken, yaşanan durum görenleri şaşırtıyor. 

2012 yılında Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesinin girişimleri ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından emekliler için yapılması planlanan konutlar, Kuyubaşı (Cegeluye) köyü ilerisine yapıldı. 2017 yılında tamamlanan bin 633 konut bölgesinde bir cami, bir okul, bir sağlık merkezi ve alışveriş yapılması için ticari dükkânlar kuruldu.

İlk defa mahalli seçime girecek olan Kardelen Mahallesi’nde, 2 bin 603 seçmen, 57 kişi olduğu tahmin edilen muhtar adaylarından birini seçecek.

Yaklaşık 4 bin nüfuslu Emekli TOKİ, Batman merkeze bağlanarak Kardelen Mahallesi olarak ismi değiştirildi. Kurulduğu günden bu yana başta ulaşım olmak üzere birçok sıkıntısı mevcut olan mahallenin muhtar adayları, birbirinden güzel vaatlerle tatlı bir rekabeti sürüyor.

“Kardelen Mahallesi'nde 57 muhtar adayımız vardır”

Tüm Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı ve yaklaşık 20 yıldır Ziya Gökalp Mahalle Muhtarı olan Masum Padir, “Kardelen Mahallemiz yeni bir mahallemiz 45 bloktan oluşuyor. Bu mahallemizde 57 muhtar adayımız var. Dolayısıyla yeni mahalle oluşu aday enflasyonuna sebebiyet veriyor. Batman’da geri kalan 46 mahallemiz de ise her mahallede yaklaşık 8-10 muhtar adayı var. Bu kadar adayların çok olmasının sebebi Kardelen Mahallesinin hem yeni oluşu hem de işsizliğin çok olduğu Batman’da olduğumuza bağlıyorum.” dedi.  

Muhtarların özlük haklarının düzeldiğini kaydeden Padir, “Muhtarların eskiye göre özlük haklarında iyileşme sağlanmıştır. Bir dönem muhtarlık yapan kimse ömür boyu silah taşıyabilir bu da muhtar için bir avantajdır. Belediye ve milletvekilleri seçimleri siyasi parti nezdinde kazanılır. Muhtarlık kişinin kendi şahsi becerileriyle veya halkın teveccühüyle kazanılıyor. Bu da ayrı bir önem kazanıyor diye düşünüyorum. Kendimiz yaptığımız araştırmaya göre Türkiye geneli 57 muhtar adayı olan bir mahalle yoktur. Kardelen Mahallesinde olan aday hiçbir yerde yoktur.” diye konuştu.   

“Huzur ve güvenlik içinde seçimin bitmesini umuyoruz”

Kamu kuruluşundan emekli ve Kardelen Mahallesi muhtar adayı Felemez Gümüştekin, “Aslen Batmanlıyım. İki yıldan beri Kardelen Mahallesinde oturmaktayım. Şu an mahallenin muhtar adaylarından biriyim. Arkadaşlarımızla ilişkilerimiz iyidir. Huzur ve güvenlik içinde seçimin bitmesini umuyoruz. Mahallemiz yeni bir mahalle sorunları ve ihtiyaçları var. Sorun ve ihtiyaçları bilen biriyim. Tabi bütün aday arkadaşlar kendisine göre bilgi sahibidir. Hayırlısı olsun inşallah. Aday sayısının çok fazla olduğu söyleniliyor doğrudur. Burası yeni bir mahalle olduğu için ve herkesin kendine göre bir hesabı var. Bütün arkadaşlara başarılar diliyorum her şeyin hayırlısı olur inşallah.” ifadelerini kullandı.

“57 adayın olması ve herkesin kendisine öz güveni olması iyi olduğunu düşünüyorum”

Kardelen Mahallesinde esnaf ve herkes tarafından Yetiş Usta olarak tanındığını belirten muhtar adaylarından Ahmed Mustafaoğlu, “Batmanlıyım ve 25 yıldır aktif olarak Batman’dayım. 10 yıldır esnafım. TOKİ’ye iki yıldır yerleşmişim. 17 aydır Kardelen Mahallesinin aktif bir esnafıyım. Mahallemiz yaklaşık 10 kilometre merkeze uzak 45 bina yaklaşık olarak bin 39 daire var. Burada muhtar adayların çok olması demek mahalle olarak her şeyin üstesinden gelebiliriz. 57 adayın olması ve herkesin kendisine öz güveni olması iyi olduğunu düşünüyorum. Tüm muhtarlarla ilişkilerimiz çok iyidir. Mahallemizdeki 57 muhtar adayını hepsini tanıyor ve hiçbirimiz başka birimize saygısızlığı yoktur. Bizler saygı sevgi çerçevesinde demokratik bir seçime gidiyoruz.” diye konuştu.

“Hepimizin birbirimize karşı saygı ve sevgisi sonsuzdur”

Muhtar adaylarından Nayif Demir, “Emekli TOKİ’de muhtar adayıyım. Bütün muhtar adaylarına şimdiden başarılar diliyorum. Mahallemiz yeni olduğu için muhtar adaylarımız çok huzurlu bir seçim geçmesini istiyoruz. Hangisi hayırlısıyla Allah-u Teâlâ onu nasip etsin. Muhtar adayları olarak hiçbirimizin arasında herhangi bir sıkıntı yok. Hepimiz kardeş gibiyiz. Hepimizde birbirimizi tanıyoruz. Hepimizin birbirimize karşı saygı ve sevgisi sonsuzdur.” dedi.

“İyi olan kazansın”

3 yıldır Kardelen Mahallesinde ikamet eden muhtar adaylarından Şehmus Fidan, “10 yıldır esnafım. Kardelen Mahallesinin sorunlarını yakından biliyorum. Gerek altyapı çalışmaları olsun gerek çevre düzenlemesi olsun. Eksikliklerini bildiğimiz için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz inşallah bundan dolayı da aday oldum. İnşallah mevcut sorunları çözmeye çalışacağız. Burası yeni bir yerleşim alanı bu kadar aday mahallelerine bir şeyler yapmak istedikleri için aday olduklarını düşünüyorum. Sırf burası için bir şeyler yapabilmek için aday olmak lazım bazı çıkarlar için aday olmamak lazımdır. Muhtar adayları arasında herhangi bir husumet yok. Tüm muhtar adaylarımızla hiçbir sıkıntımız yok. İyi olan kazansın.” şeklinde konuştu.

“Bütün muhtar adayları mahallenin var olan sorunlarını dile getiriyor”

Mahallelerindeki muhtar adaylarının çok olması kendilerini de çok heyecanlandırdığını belirten mahalle sakinlerinde Alaeddin Atakul, şunları aktardı:

“3 sene burada ikamet ediyorum. Yeni kurulan bu mahallede ilk muhtarlık seçimi olduğu için buradaki insanların muhtarlığa yoğun ilgileri oldu. Yaklaşık 57 muhtar adayı hepsinin de güzel düşünceleri var. Hepsi de mahallenin güzelleşmesi ve güvenliği için uğraşıyor. Bütün muhtar adayı arkadaşlar mahallenin var olan sorunlarını teker teker dile getiriyor. Sorunların çözümü için ellerinden gelen her şeyi vadediyorlar. Umarım ki sorunlarımız bir an evvel giderilir. En başta ulaşım olmak üzere taziye evi sorunu bir de gençlere yönelik sosyal faaliyetlerin eksikliği çözeceklerini vadediyorlar umarım ki bir an evvel gerçekleştirilir. Mahallemizde aday olan 57 muhtar adayının tamamına yakınını tanıyorum. Birebir vaatlerini dile getiriyordular. Bu arkadaşların sorunların çözümüne yardımcı olacaklarına inanıyorum.” (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=