Lütfen bekleyin..



Peygamber Sevdalıları Vakfı mewlid etkinliklerinin startını verdi

01 Nisan 2019, 13:10 - Okunma: 1821

Her yıl nisan ayında ülke genelinde düzenlenen ve peygamber sevdalısı halkın heyecanla beklediği mewlid etkinliklerinin startı verildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla nisan ayı içinde çok sayıda ilde mewlid etkinlikleri düzenleyeceklerini bildirdi.

Her yıl nisan ayında ülke genelinde düzenlenen ve peygamber sevdalısı halkın heyecanla beklediği mewlid etkinliklerinin startı verildi. Peygamber Sevdalıları Vakfı, nisan ayında "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" adı altında yurdun farklı noktalarında mewlid etkinliği yapılacağını belirtti.

"Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem" temasıyla düzenlenecek etkinliklerin ilkinin 7 Nisan Pazar günü Şırnak'ın Cizre ilçesinde gerçekleştirileceği ifade edilirken, etkinliklerin finalinin ise 28 Nisan Pazar günü Diyarbakır'da yapılacağı kaydedildi. 

Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed'in yolunun kurtuluşa götürecek tek yol olduğu gerçeğinin Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama etkinliklerinde sunmaya çalışılacağı aktarılan açıklamada, tüm peygamber sevdalısı halk etkinliklere davet edildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Koordinatörlerinden Nurettin Teymur, Mehmet Ali Rüzgâr ile Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, mewlid etkinliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.     

"Manevi bir iklime hasret kalan meydanlar O'nu anan yüzbinlerle anlam kazanacak"

Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'i anlama ve sünnetini yaşama adına yurdun farklı noktalarında etkinliklerin düzenleneceği kutlu bir mevsime girdiklerini belirten Teymur, "Her sene olduğu gibi bu sene de meydanlar Muhammedî sevda ile dolup taşacak, peygamber sevdalıları salâvat ve tekbirlerle yeri ve göğü inletecek. Muhammedî sevda ilden ile, doğudan batıya ülke topraklarını karış karış dolaşacak. Caddeler, sokaklar O'nun mübarek adıyla süslenecek, manevi bir iklime hasret kalan meydanlar O'nu anan yüzbinlerle anlam kazanacak. Halkımızı, peygamber sevdasıyla buluşturacak ve birleştirecek bu kutlu ve nurlu mevsime bizleri ulaştıran Rabbimiz sonsuz kerem sahibidir." dedi.

Etkinliklerle yüzbinlerin, ahlak ve adalet rehberini tanıyacağını söyleyen Teymur, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, 'Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama' adıyla düzenleyeceğimiz etkinliklere Bismillah diyerek start veriyoruz. Bu seneki temamız, 'Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem' olacaktır." diye konuştu.

"İnsanlık için tek kurtuluş yolu Muhammed Mustafa'yı örnek almaktır"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Koordinatörlerinden Mehmet Ali Rüzgâr ise temalarının ahlak ve adalet olduğunu, insanlığın adalete, özgürlüğe, barış ve huzura susadığını, bir ahlak seferberliğine, ahlaki anlamda bir dirilmeye, silkinmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Rüzgar, "Ahlaki yozlaşma bataklığında boğulmak üzere olan insanlık için tek kurtuluş yolu Muhammed Mustafa’nın ahlakıyla ahlaklanmak, ahlaki anlamda onu örnek almaktır. Peygamberimiz en üstün ahlak sahibiydi. Yüce Allah şerefli kitabında Peygamberimizin en üstün ve kâmil ahlaka sahip olduğunu, insanlar için numune-i timsal olduğunu buyurmaktadır. Temamız adalettir. Çünkü İslam âlemi, İslam ümmeti ve dünyanın diğer halkları despot, zalim güçlerin insafına mahkûm olmuşlardır. İnsanlık adalete, özgürlüğe, barış ve huzura susamış, büyük bir arayış içindedir. Korumasız, sahipsiz, mazlum kadın ve çocukların gözleri bir kurtarıcı beklentisi içinde, kalpleri kurtuluş umuduyla çarpmaktadır. Kuşkusuz bu kurtarıcı Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem’dir. Herkes O'nun rehberliğine teslim olmak zorundadır. Çünkü O'nun yolu direniş ve zulme kıyam yoluydu; adalet ve hakkı hâkim kılma yoluydu." şeklinde konuştu.

Mazlumları, ezilenleri adalet ve özgürlüğe kavuşturacak, haklıların hakkını verecek tek yolun Peygamberin yolu olduğuna işaret eden Rüzgar, "Hazreti Muhammed’in rehberliği ancak dünyaya adalet ve barışı getirir, hak ve hakikati üstün kılar. İşte Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bu gerçeği, Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed'in yolunun kurtuluşa götürecek tek yol olduğu gerçeğini inşallah Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama etkinliklerinde sunmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Etkinlik tarihleri ile ilgili bilgi veren Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, şimdiden tüm halkı erkek, kadın, genç, yaşlı, çocuk demeden yüzbinler halinde meydanları, alanları doldurmaya davet ettiklerini belirtti.

"Hiçbir güç bu halkı Peygamberden, O'nun yolundan ayıramayacaktır"

Düzenleyecekleri etkinliklerin ilkini, 7 Nisan Pazar günü Şırnak'ın Cizre ilçesinde gerçekleştireceklerini söyleyen Aydın, şunları kaydetti:

"13 Nisan Cumartesi Adana, 14 Nisan Pazar Batman, 21 Nisan Pazar günü Van ve İstanbul’da düzenleyeceğimiz etkinliklerin finalini ise 28 Nisan Pazar günü Diyarbakır’da yapacağız. Diyarbakır, Batman, Adana, Van, İstanbul, İzmir, Bingöl ve daha pek çok yerden arşa yükselecek coşkulu tekbir ve salavatlar tüm dünyada yankısını bulacak. Hiç kimsenin, hiçbir gücün bu halkı Peygamberden, O’nun yolundan ayıramayacağını, bu topraklarda Peygamber sevdasının ebediyen kalıcı olacağını dost düşman herkes bilecek, tanıyacak. Tüm Peygamber Sevdalılarını, O’nun sünnetine bağlı tüm kardeşlerimizi, halkımızı erkek, kadın, genç, yaşlı, çocuk demeden yüzbinler halinde meydanları, alanları doldurmaya davet ediyoruz."

Etkinlik yapılacak yerler ise şöyle sıralandı:

-Şırnak/Cizre 7 Nisan Pazar saat 16.30 Belediye Araç Parkı.

-Adana/Merkez 13 Nisan Cumartesi saat 19.00 Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu.

-Batman/Merkez 14 Nisan Pazar saat 13.30 otogar yanı Mevlid Alanı.

-İzmir/Buca/Merkez 14 Nisan Pazar saat 14.30 Akıncılar Miting Meydanı.

-Bingöl/Merkez 20 Nisan Cumartesi saat 14.00 Şehir Stadı.

-Van/Merkez 21 Nisan Pazar saat 13.30 Kale Miting Alanı

-İstanbul/Merkez 21 Nisan Pazar saat 14.00 Yeni Kapı Miting Alanı.

-Elazığ/Merkez 21 Nisan Pazar saat 13.30 İstasyon Meydanı.

-Ağrı/Merkez 21 Nisan Pazar saat 13.30 15 Nisan Kapalı Spor Salonu.

-Mardin/Midyat 21 Nisan Pazar saat 13.30 Midyat Miting Alanı (otogar yanı.)

-Mersin/Merkez 27 Nisan Cumartesi saat 20.30 Atatürk Parkı Anfi Tiyatro Salonu.

-Diyarbakır/Merkez 28 Nisan Pazar saat 13.30 Nevroz Alanı. (İLKHA)



 Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=