Lütfen bekleyin..



Gölün etrafındaki toprak kayması ve çatlaklar korkutuyor

06 Nisan 2019, 16:39 - Okunma: 2444

Batman merkeze yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kanatlı (Teyyare) ile Güvercin (Amso) köyleri arasındaki Teyyare Güvercin Gölü'nün etrafında, son günlerde etkili olan yağışlar sebebiyle toprak kayması ve çatlaklar oluştu.

Batman’da gölün etrafında oluşan toprak kayması ve çatlaklıklar köy halkını tedirgin ediyor. Köylüler, önlem alınmaması durumunda bazı köylerin ve yeni sanayi sitesinin gölün sularına teslim olacağını belirtiyor.

Yaklaşık derinliği 15, genişliği 150, uzunluğu ise 300 metre olduğu belirtilen gölün etrafında oluşan toprak kayması ve çatlaklar köy halkını tedirgin ediyor.

Oluşan çatlaklar nedeniyle büyük korku yaşayan köylüler, önlem alınmaması durumunda suyu tutan toprağın çökmesiyle gölün etrafında bulunan bazı köylerin ve yeni sanayi sitesinin gölün suyu altında kalabileceğini ifade etti.

Köylülerin korkuyla yaşadıklarını belirten Kanatlı köyü sakinlerinden Mehmet Mehdi İnal, bu durumun büyük bir tehlike arz ettiğini, yetkililerin acilen önlem alması gerektiğini kaydetti.

“Bir an önce önlem alınmalı”

Şiddetli bir yağışta gölün etrafındaki toprak setin her an çökebileceğini aktaran İnal, “Bu göl Kanatlı ile Güvercin köyleri arasında, devlet tarafından yapılan suni bir göldür. Yağmur suyu tepeden aşağıya iniyor ve büyük bir tehlike oluşturuyor. Şiddetli bir yağmurda gölün etrafındaki toprak patlayacaktır. Çünkü yağmur suyu toprağın ortasından aşağıya gitmektedir. Bu durum toprakta kaymalara neden olmuş durumda. Böyle devam ederse gölü tutan set patlar ve göl suyu aşağı iner. Bu da çok tehlikedir. Aşağıda iki köy var ve su kimi önüne alırsa gider. Bu durumu yetkililere bildirdik. Daha şiddetli bir yağmur gelmeden bir an önce bunun önlemi alınmalıdır.” diye konuştu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=