Lütfen bekleyin..



Batmanlılar Berat Kandili’nde camilere akın etti

20 Nisan 2019, 10:03 - Okunma: 1827

Batman'da Berat Kandili nedeniyle genç, yaşlı herkes camilere akın ederek kandili dua ve salavatlarla ihya etti.

Berat Kandili’ni camilerde düzenlenen programlara katılarak ihya eden Batmanlılar, geceyi namaz, dua, salavat ve zikirler ile geçirdi.

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Şaban ayının 15'inci gecesi Berat Kandili, Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Batman'da da camilerde düzenlenen programla ihya edildi.

Batman’ın Sason İlçe Merkez Camisi’nde yatsı namazına müteakip düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim ve Mewlid-i Şerif okundu, ilahiler seslendirildi. Programda İslam ümmetine dualar edildi.

Düzenlenen programa katılan genç, yaşlı, kadın ve çocuklar, Mewlid-i Şerif sırasında bol bol salavatlar getirip gecenin manevi atmosferinden istifade ettiler.

Programda yapılan konuşmada, Müslümanların bu gecenin feyzinden bolca istifade etmesi gerektiği belirtildi.

Konuşmada Müslümanların özlerine dönmesi gerektiği belirtilerek, “Berat Gecesi’ni diğer gecelerden farklı ve mukaddes kılan özellik, bazı âlimlerce Kur’an-ı Kerim’in bu gecede topluca Levh-i Mahfuz’dan dünya semasına inmiş olmasıdır. Beraat Gecesi’nin kendine has özellikleri vardır. Bu geceyi ibadetle geçirenler manen desteklenirler. Bu gece bağışlanma ve af gecesidir. Bununla birlikte, Peygamber Efendimiz Allah’a şirk koşanların, Müslümanlara karşı kin ve düşmanlık besleyenlerin, akrabaları ile münasebeti kesenlerin, kibir sahiplerinin, anne ve babasına asi olanların ve içki içmeye devam edenlerin bu gecenin faziletinden yararlanamayacağını bildirmiştir. Bu geceyi ibadetle geçirmek ve bolca dua etmek çok önemlidir. Öyle ise bu geceyi fırsat bilerek kendi özümüze dönmeliyiz, ümitlerimizi tazelemeliyiz. Bağışlama, affetme duygularımızı güçlendirmeliyiz. Hem şahsımıza hem ailemize hem de bütün eş, dost, ahbap ve ümmet-i Muhammed’e dualar etmeliyiz.” ifadelerine yer verildi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=