Lütfen bekleyin..



Ciğer fiyatı kırmızı et fiyatını geçti

20 Nisan 2019, 11:10 - Okunma: 5462

Batman’da sakatat fiyatlarındaki artışlarla kilosu yaklaşık 50 liraya yaklaşan ciğer, kilosu 40-42 lira aralığında satılan kuzu etini solladı.

Ciğer fiyatının kırmızı et fiyatını geçtiğini belirten kasaplar, bunun vatandaşı mağdur ettiğini söylediler.

Yaşanan rağbetten dolayı ciğer fiyatında büyük bir artış yaşanırken, vatandaşlar neredeyse ciğer bulmakta zorlanıyor. Kimi kasaplarda ciğer kilosu 45 TL’ye yaklaşırken, kimi marketlerde ise ciğer fiyatı 50 TL’yi aşmış durumda. Ekonomik darboğaz nedeniyle alım gücü düşen vatandaşlar ise sadece beyaz et tüketmek zorunda kalıyor.

Konuyla ilgili İLKHA'ya konuşan kasaplar, lokantaların ve her geçen gün artan ciğerci sayısının, ciğer fiyatını yükselttiğini belirttiler.

Hayvan kesiminde yaşanan düşüş nedeniyle sakatatın azaldığını ve bunun talebi karşılayamamasına yol açtığını ifade eden 30 yıllık kasap Mehmet Ali Rüzgar, bu yüzden ciğerin fiyatta yükselişe geçmeye başladığını kaydetti.

“Sakatata rağbet artmış durumda”

Sakatata büyük bir rağbetin olduğuna işaret eden Rüzgar, “Ciğer fiyatının yükselmesinin sebebi Batman’da hayvan kesiminin azalmasından kaynaklanıyor. Önceden haftada 50-60 tane hayvan keserken şu anda bu sayı 20-30’lara indi. Hem hayvan kesiminde bir düşüş var hem de sakatat ürünlerine büyük bir rağbet var. Son zamanlarda uzmanların sakatat tüketme tavsiyesi de sakatata rağbeti artırmış durumda. Özellikle de ciğere bir rağbetvar.” dedi.

“Ciğer yok denecek kadar az”

Yaşanan rağbetten dolayı ciğer fiyatının kırmızı eti geçtiğini aktaran Rüzgar, “Hem az olması hem de ciğere olan rağbetten dolayı şu anda ciğer fiyatı kırmızı et fiyatını geçti. Şu anda ciğer 40-44 TL’ye kadar satılıyor. Kırmızı et fiyatı ise kilosu 42 liradır. Ciğer kırmızı eti geçti diyebilirim. Özellikle Batman’da ciğerci esnafının çoğalması da bunun en büyük nedeni oldu. Halkın da sakatat ürünlerine bir teveccühü var. O yüzden şu anda ciğer yok denecek kadar azdır. Bundan dolayı ciğer fiyatı yüksek satılıyor.” diye konuştu.

“Vatandaş ciğer almakta sıkıntı yaşıyor”

Ciğer fiyatında yaşanan artışın en çok vatandaşı etkilediğini vurgulayan bir diğer kasap Şabettin Rüzgar, “Ciğer fiyatlarının yükselmesinin nedeni Batman’da ciğercilerin çok olmasından dolayıdır. Esnaf arasında rekabet olduğu için ciğer fiyatı yükseliyor. Şu anda kuzu ciğer fiyatı kırmızı eti geçmiş durumda. O yüzden vatandaş ciğer almakta sıkıntı yaşıyor. Biz bile neredeyse ciğer bulmakta sıkıntı yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Dışardan talep ediyoruz”

Son yıllarda ciğer fiyatının çok yükseldiğini dile getiren Rüzgar, son olarak şunları söyledi: “Şu anda kuzu etinin fiyatı 40 lira, kuzu ciğer fiyatı ise 40-45 lira arası değişiyor. Hatta bazı marketlerde kuzu ciğerinin fiyatı 50 lirayı geçiyor. Ciğer konusunda vatandaş biraz tedirgindir. Öte yandan hayvan kesiminin az olmasından dolayı da ciğer sıkıntısı meydana geliyor. Bu yüzden mecburiyetten dışardan talep ediyoruz. Son 5 yıldır ciğer fiyatı baya yüksektir. Fiyat konusunda vatandaş çok şikâyetçidir.” (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=