Lütfen bekleyin..



"Eğitim sistemimiz inancımız doğrultusunda yeniden inşa edilmeli"

23 Nisan 2019, 16:13 - Okunma: 12296

Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, ahlaki anlamda büyük tehdit altında bulunan gençliğin kurtuluşu için eğitim sisteminin inancımız doğrultusunda yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de egemen olan eğitim sisteminin inanç değerlerimizle zıt bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, ahlaki anlamda büyük tehdit altında bulunan gençliğin kurtuluşu için eğitim sisteminin inancımız doğrultusunda yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Eğitim sistemimiz inancımızla uyumlu olmalı" açıklaması üzerine değerlendirmelerde bulunan Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, Türkiye'de cumhuriyetin kuruluşundan bu yana halkın inanç değerlerine zıt, seküler bir eğitim sisteminin egemen olduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili önemli uyarılarda bulunan Çaplık, yanlış eğitim politikaları yüzünden genç nesillerin ahlaki anlamda büyük bir yozlaşma içinde bulunduğunu, bu yozlaşmanın durdurulmaması halinde büyük tehlikelerle karşılaşılabileceğini söyledi.

Çaplık, iktidarın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması doğrultusunda eğitim sistemini inancımız doğrultusunda tekrar inşa etmesi gerektiğini ifade etti.  

"Eğitim sistemimiz Batılı değerlere göre yapılandırılmış"  

Eğitim sisteminin Batılı değerlere göre yapılandırıldığını belirten Çaplık, "Eğitim sistemimiz Batı standartlarına uygun bir şekilde inşa edilmeye çalışılmıştır. Bu da beraberinde büyük sıkıntıları getiriyor. Bu hususla ilgili geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Eğitim sistemimiz inancımıza uygun değil.' açıklaması gerçekten eğitim sistemimizin yıllardır toplumumuzun inanç değerleriyle tamamen zıt bir şekilde sürdürüldüğünü gözler önüne sermektedir. Her gelen Milli Eğitim Bakanının, 'Eğitim sistemi sorunludur.' demesinin altında yatan belki de gerçek neden; eğitim sistemimizin inancımız doğrultusunda inşa edilmemesi, inancımızın eğitim sistemimizin içinde görülmemesidir." dedi.

"Seküler eğitim sistemi gençliğin geleceğini tehdit ediyor"

Seküler eğitim sisteminin gençliğin geleceğini tehdit ettiğini vurgulayan Çaplık, "Yeni neslimiz çok büyük tehlike altındadır. Zira eğitim sistemi içerisinde tamamen seküler bir anlayış hâkimdir. Seküler anlayış da insanın hayatından dini çekip çıkarmak anlamına gelmektedir. Şu an eğitim sistemimizin tamamında neredeyse her şey seküler, yani dini duyguların tamamen yok edildiği bir anlayışla sürdürülmeye çalışılmaktadır. Dolayısıyla yeni neslimiz, bizim yaşadığımız sorunlardan çok daha büyük sorunlarla karşılaşmakta, maneviyatsızlık, inançsızlık, ahlaksızlık girdabı içerisinde debelenip durmaktadır. Bunun çaresi de Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi, 'Eğitim sistemimizin inancımız doğrultusunda yeniden uyumlu hale getirilmesidir." ifadelerini kullandı.

"Yapılanlar yetersiz kalmakta"

Seküler eğitim sisteminin ıslahı noktasında yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu belirten Çaplık, "Bu hususta bugüne kadar yapılan çalışmalar kesinlikle yeterli değildir. Bugüne kadar atılan olumlu adımları takdir etmekle beraber bu adımların kesinlikle çok yetersiz olduğunu söylememiz gerekir. Artık bugün okul seviyesine kadar uyuşturucunun inmesi, insanların artık 'Namaz nedir?' sorusunu sorması, insanlarımızın inançlarından ne kadar uzaklaştığını göstermektedir. Seküler anlayış ile bugüne kadar sürdürülen eğitimin bundan sonra insanımıza çok da yakışan bir gömlek, uyumlu bir elbise olmadığını herkes görebiliyor." şeklinde konuştu.

"Eğitim sistemimizi inancımız doğrultusunda yeniden tesis etmeliyiz"

Çaplık, son olarak şunları kaydetti:

"Ancak sorumluluk sahibi insanların bir an evvel inisiyatif alarak bu soruna el atmalarını, eğitim sistemimizi inancımız, asli değerlerimiz doğrultusunda yeniden tesis etmelerini dört gözle bekliyoruz. Aksi takdirde bugün çocuklarımız çok daha büyük sıkıntılarla karşı karşıyadır. Dindar nesil özlemleri daha birçok bahar sonraya ertelenmek gibi bir riski barındırmaktadır. Bunun önüne geçmenin en temel yolu, başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere Milli Eğitim Bakanımız ve ilgili herkes elini taşın altına koyarak, inancımız doğrultusunda eğitim sistemimizi yeniden oluşturmak adına adımlarımızı atmalıyız." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=