Lütfen bekleyin..



"Çözüm yeniden Peygamberimizin adaletini inşa etmektir"

24 Nisan 2019, 20:44 - Okunma: 1877

Batman Üniversitesinde düzenlenen "Hazreti Muhammed’i Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğinde konuşan Araştırmacı-Yazar Kenan Çaplık, insanlara çözüm olabilecek yegâne şeyin Peygamberimizin adaleti olduğunu söyledi.

Batman Üniversitesinde, İslami Araştırmalar Topluluğu tarafından "Hazreti Muhammed'i Anlama ve Sünnetini Yaşama" temalı bir etkinlik düzenlendi. Burada konuşan Araştırmacı-Yazar Kenan Çaplık, Hazreti Peygamberin adaletinin hâkim olmamasından dolayı bugün tüm insanlığın buhranda olduğunu belirterek, insanlara çözüm olabilecek yegâne şeyin Peygamberimizin adaletini inşa etmek olduğunu söyledi.

Araştırmacı-Yazar Kenan Çaplık’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, saat 15.00'da Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Rektörlük önünde yapıldı. Etkinliğe; HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, üniversite öğrencileri ve bazı vatandaşlar katıldı.

Etkinlik alanında öğrenciler tarafından bayan ve erkeklere yönelik iki ayrı kermes açıldı. Öğrencilerin ilgi gösterdiği kermesten elde edilecek gelirin ise maddi durumu düşük olan öğrencilere bağışlanacağı ifade edildi.

Etkinlik, üniversite öğrencisi Ramazan Aslan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Batman Üniversitesi öğrencilerinden Ebubekir Basut ile Koçali Baturalp, Mevlid-i Şerif okudu.

Daha sonra ses sanatçıları, Peygamber Efendimizin üzerine bestelenen ilahi ve ezgilerini seslendirdiler.

"İnsanlara, 'Bu emin biridir' dedirtebiliyor muyuz?"

Programda günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Kenan Çaplık, Peygamber Efendimizin ahlak ve adalet yönüne değinerek, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Konuşmasının başında öğrencilere seslenen Çaplık, "Değerli genç kardeşlerim; bizler günümüzde çevremizdeki insanlara, 'Bu emin biridir.' dedirtebiliyor muyuz? İnsanlara, 'Bu hakkımızda adil karar verebilir.' dedirtebiliyor muyuz? Dedirtebiliyorsak biz Peygamberimizin sünnetini ihya ediyor, biz O'nun sünnetini şu karanlık asırda yerine getiriyoruz demektir." dedi.

"Peygamber Efendimizin adaleti tesis edilmezse…"

Bugün insanlık aleminin Peygamberimizin adaletinden uzaklaştığı için kaosun içinde olduğunu vurgulayan Çaplık, "Bugün İslam ümmetinin ve bütün insanlığın içerisinde bulunduğu kaos girdabı bizim Hakk'ın yanında bulunmamamızdan dolayıdır. İnsanlar, 'Bu bana lazım değil, bu benim taraftarım değil, bu benim bölgemden değil.' dedikleri için, adaleti ayaklarının altına aldıkları için bugün kaos kapılarımızın önüne kadar gelmiştir. Bu girdap, insanlığı, sadece müminleri ve İslam ümmetini değil, bütün bir insanlığı eğitip, öğütüp, yok etmeye devam edecektir. Eğer Peygamber Efendimizin en önemli sünneti olan adalet yoksa ve tesis edilmezse; hak, hukuk ayaklar altına alınırsa başımıza gelecek olan da kaostur, katliamlardır, muhaceratlardır, açlıklardır, insani krizlerdir." diye konuştu.

"Çözüm adaleti ve hakkı yeniden inşa etmektir"

İslam ümmetinin kurtuluşunun Peygamberimizin sünnetine sarılmaktan geçtiğini aktaran Çaplık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İşte, bugün dünyada Peygamberimizin ortaya koyduğu adalet anlayışı olmadığı için, bugün Peygamberi bir sünnet olan hakkın ve hukukun üstünlüğü ayaklar altına alındığı için bölgemiz dâhil olmak üzere bütün bir insanlık sıkıntıdadır, kaostadır. Bu insanlara çözüm olabilecek yegâne şey, yine Peygamberimizin âlemlere rahmet olarak gelişinin bir tecellisi olan adaletin ve hakkın yeniden inşa edilmesidir. Bu hakkın ve adaletin inşası, yeniden tesis edilmesi insanların Peygamber Efendimize biat etmesi, O'nun sünnetini yeniden ayağa kaldırıp ihya etmesiyle mümkündür."

Yapılan konuşmanın ardından sanatçılar, bir kez daha ilahilerini seslendirdiler. Etkinlik, yapılan dua ile son buldu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=