Lütfen bekleyin..



Umut Kervanı Ramazan paketlerini dağıtıma başladı

04 Mayıs 2019, 17:15 - Okunma: 1840

İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği Batman Umut Kervanı, bu ramazan ayında da fakir ve muhtaç ailelere bir ay yetecek ramazan paketlerini "Ramazan’da Yardımlarımız Bereketlensin" sloganıyla dağıtmaya başladı.

Batman Umut Kervanı, ramazan ayında fakir, muhtaç ve yetim 5 bin aileye ulaştırmak üzere gıda kolisi yardımına başladı.

Ramazan ayı boyunca hayırseverlerden gelen yardımlarla maddi durumu düşük yetim ve fakir ailelere ramazan paketlerinin dağıtımına devam edileceği belirtildi.

Muhtaçlara ulaştırılmak üzere günlerce hummalı bir şekilde hazırlık yaptıklarını ve hazırladıkları ramazan paketlerinin dağıtımına başladıklarını belirten Batman Umut Kervanı Genel Başkanı M. Ali Işık, "Batman Umut Kervanı olarak 2019 ramazan ayına girmek üzereyiz. Bu vesileyle özelde Batman halkının genelde İslam ümmetinin ramazan ayını tebrik ediyorum. Her yıl Umut Kervanı olarak gerek Türkiye geneli gerekse yurtdışında yardımlar yapıyoruz. Batman Umut Kervanı olarak Batman’da kaydı bulunan 13 bin aileden ulaşabildiğimiz kadarıyla ramazan paketi dağıtmaktayız. Bu ramazan, hedefimiz 5 bin fakir, muhtaç ve yetime aileye ulaşmaktır. Bugün itibarıyla 2 bin adet ramazan paketi dağıtmış bulunmaktayız." dedi.

"Maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olan binlerce aile vardır"

Hayırseverlerin yapacağı yardımlarla daha çok fakir ve muhtaç aileye ulaşabileceklerini vurgulayan Işık, "Hayırseverlere çağrımız; bize desteklerini sürdürdükleri müddetçe bu sayımız daha da artacaktır. Şu anda Batman’da hem maddi hem manevi desteğe ihtiyacı olan binlerce aile vardır. Ancak bizim de belirli bir gücümüz vardır. Eğer biz hayırseverlerden destek alırsak bu konuda yanımızda dururlarsa İnşallah hedeflerimiz artacaktır. Yardım faaliyetleriyle beraber bir sosyal hizmet görevini de yerine getiriyoruz. Fakir, muhtaç ve unutulmuş kişilerin yanında olduğumuzu hissettirmek onlara mutluluk veriyor. Bu çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz." diye konuştu.  

"Ramazan ayının 15'inci günü hedefimiz 100 yetim çocuğu giydirmektir"

Faaliyetlerinin sadece ramazan paketi dağıtmak olmadığını dile getiren Işık, "Hayırseverlerden destek geldiği müddetçe gıda, giyim ve nakdi yardımlar yapıyoruz. Hayırseverlerin vekâletleri doğrultusunda gerek nakdi gerekse ayni yardımlarını muhtaçlara ulaştıracağız. Ramazan ayının 15’nci günü dünya yetimler gününde hedefimiz 100 yetim çocuğu giydirmektir. Yetim çocuklarımızı Batman'ın en lüks mağazasında tüm ihtiyaçlarını alıyoruz. Hayırseverlerin desteğiyle yüz değil, bin yetimi giyindirelim. Bayram öncesi nasıl kendi çocuklarımıza kıyafet alıyorsak yetimleri de unutmamamız gerekir. Rahmet ve bereket ayında birbirimize şefkatle yaklaşalım. Yardımlaşma duygularımızı artıralım. Hayırseverler çıkaracakları zekâtlarından, verecekleri infak veya sadakalarından Umut Kervanını unutmasınlar." şeklinde konuştu.      

Kendilerine yardım yapılan ailelerin de aldıkları yardımla bir nebzede olsa bu ayda ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirterek, kendilerine yardım elini uzatan Umut Kervanına dualarda bulundu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=