Lütfen bekleyin..



​Husumetli aileler barıştırıldı

01 Haziran 2019, 14:35 - Okunma: 2095

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Alaca köyünde Aktaş ve Dayan aileleri arasında yaşanan kan davası, ilçenin kanaat önderlerinin girişimi ile Vali Hulusi Şahin'in araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

Batman'ın Kozluk ilçesinde iki aile arasında yaşanan kan davası barışla sonuçlandı.

Kozluk ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen barış yemeğinde bir konuşma yapan Vali Şahin, "Bugün çok özel bir gün; Kozluk ilçesinde bir fitnenin üzerine çok acılara sebebiyet vermiş bir husumetin, izalesi ve ortadan kaldırılması için barış etkinliği oldu. İki ailenin de ileri gelenleri, çok büyük bir hayır işlediniz. Çocuklarınıza en güzel miras olan barışı bıraktınız. Fitne tohumlarını yok ettiniz. İki ailenin de çocukları artık sokaklarda güven içerisinde dolaşacaklar. Bu yaptığınız umulur ki, bu mübarek günlerde hepimizin kurtuluşuna da vesile olur. Çünkü bizler iyi insan olursak kurtuluşa ereriz. İyi insan olmak için de iyi işler yapmak gerekir." dedi.

"Aramıza nifak tohumlarını değil, barış ve kardeşlik tohumlarını ekmemiz lazım." diyen Şahin, "Bunu yaparsak; memleketimiz, dünyamız ve çevremiz cenneti aratmayacak derecede güzel olur. Bugün burada bunun başlangıcını yapıyoruz. Bundan sonra da böyle acıların yaşanmaması için hepimiz ölçüyü kaçırmayalım. Haksızlığa uğradığınız zaman devletin mahkemeleri var. Her hâlükârda ölçü var. Bir evle toprak için değer mi? Bir kardeşinizin bırak kanını, gönlünü kırmaya değer mi? 'Bir insanın hayatını kurtarmak tüm insanlığın hayatını kurtarmaktır' ayetin hükmünün inşallah sahibi oluruz. Bu barışa önayak olmuş, bu barışı ilmek ilmek oluşturmak için gayret etmiş olan tüm siz değerli kardeşlerimi ve iki ailenin ileri gelenlerini tebrik ediyorum." diye konuştu.

Okunan duaların ardından her iki aile bireyleri el sıkışarak barıştılar. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=