Lütfen bekleyin..



Sağlık Sen: “Batman’a bir an önce onkoloji doktoru görevlendirilmeli”

27 Haziran 2019, 12:14 - Okunma: 5154

Batman’da doktor eksikliğinden dolayı kanser hastalarının sıkıntılarına dikkat çeken Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, Batman Bölge Devlet Hastanesi bünyesindeki onkoloji servisine bir an önce doktor görevlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, Batman Bölge Devlet Hastanesi bünyesindeki onkoloji servisine bir an önce doktor görevlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kanser hastalığının büyük bir halk sağlığı sorunu olduğunu ifade eden Yalçın, “Kanser hastalığı, Türkiye’de ve dünyada her geçen gün artış gösteren, hastanın yanı sıra ailesi ve yakınlarının da etkilendiği, ekonomik ve sosyal sonuçları da olan bir halk sağlığı sorunudur. Kanser hastalığı teşhisi konulan kişi, hastalıkla birlikte ekonomik ve sosyal bazı problemlerle de baş etmek zorunda kalabilmektedir.” dedi.

Doktor eksikliğinden ötürü Batman’daki kanser hastalarının Diyarbakır’a gitmek zorunda kaldığını vurgulayan Yalçın, “İlimizdeki hastaların başka illere gitmeden tedavi olabildiği, hastaların ve yakınları için oldukça önemli olan Bölge Devlet Hastanesi bünyesindeki onkoloji servisi çok önemli bir hizmet sunmaktadır. Ancak son zamanlarda onkoloji doktoru eksikliği nedeniyle kanser hastaları, tedavi için komşu il Diyarbakır'a gitmek zorunda kalmaktadırlar.” diye konuştu.

Kanser hastalarının yaşadığı mağduriyetlerin giderilebilmesi için Batman’a ivedilikle onkoloji doktoru görevlendirilmesi gerektiğine işaret eden Yalçın şunları söyledi:

“Türkiye genelinde yetersiz olan onkoloji doktoru sayısının arttırılması çok önemlidir. Sağlık Bakanlığı'nın ilimiz Bölge Devlet Hastanesi bünyesindeki onkoloji servisine bir an önce doktor görevlendirmesi, ilimiz ve çevre illerden tedavi için gelen kanser hastalarının sorunlarına önemli oranda çare olacaktır.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, yaptığı yazılı açıklam..
Son zamanlarda bağırsak kanserinde ciddi oranda artış yaşandığını belirten ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=