Lütfen bekleyin..



"S-400 alımına karşı çıkılması olayının benzeri Kıbrıs Harekâtı'nda da yaşandı"

05 Temmuz 2019, 12:05 - Okunma: 1806

Kıbrıs Barış Harekâtına katılan 76 gazi için "Milli Mücadele Madalyası ve Beratı" tevdi töreninde konuşan, Vali Şahin, bugün S-400 savunma sistemlerine karşı çıkması olayının bir benzerinin 1974 yılında Kıbrıs Harekâtı'nda yaşandığını kaydetti.

Batman Valisi Hulusi Şahin, bugün ABD'nin Türkiye'nin S-400 savunma sistemlerini almasına karşı çıkması olayının bir benzerinin 1974 yılında Kıbrıs Harekâtı'nda yaşandığını söyledi.

Batman'da ikamet eden Kıbrıs Barış Harekâtına katılan 76 gazi için "Milli Mücadele Madalyası ve Beratı" tevdi töreni yapıldı. 

Törende bir konuşma yapan Vali Şahin, Kıbrıs Muharip Gazilerinin, madalyalarını çoktan hak ettiklerini ifade etti.

Kıbrıs adasının jeopolitik açıdan büyük öneme sahip olduğunu belirten Şahin "Kıbrıs'a hâkim olan Akdeniz'e de hâkim olur. Kıbrıs'ı elinizde tutarsanız Anadolu'yu da güvence altına alabilirsiniz. Anadolu'yu korumak istiyorsak Kıbrıs'a hâkim olmak durumundayız. Bu yüzden çok bedeller ödedik. 1571'de çok büyük zorluklarla, binlerce şehit vererek, tam bir yıl süren savaşlarla Kıbrıs fethedilmiştir." diye konuştu.  

Bugün ABD'nin, Türkiye'nin S-400 savunma sistemlerini almasına karşı çıkması olayının bir benzerinin 1974 yılında Kıbrıs Harekâtı'nda da yaşandığını ifade eden Şahin, "Dönemin Amerikan Başkanının ülkemize yönelik sarf ettiği, 'Kıbrıs'a hiç bir şekilde müdahale edemezsiniz, müdahale etseniz de bizim silahlarımızı kullanamazsınız. NATO üyeliğinize de güvenmeyin.' diyerek tehdit ediyor. Bugünkü gibi hem satmıyor, hem de almamıza müsaade etmiyor. Eğer kendi topraklarımızı koruyacaksak başkalarının himmetine güvenemeyiz. Kendi topraklarımızı kendimiz koruyacağız. Bunun için hiçbir fedakârlıktan geri durmayacağız. Kıbrıs Harekâtı bu duygularla gerçekleşmiştir." dedi. 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törene; Vali Hulusi Şahin'in yanı sıra Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ersin Selimefendigil, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Engin Tilkat, kamu kurum yöneticileri, şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri, gaziler ile aileleri katıldı. 

Konuşmaların ardından, Kıbrıs gazilerinin madalyaları, protokol üyeleri tarafından tevcih edildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=