Lütfen bekleyin..



Batman'da işaret diliyle hutbe verildi

26 Temmuz 2019, 18:37 - Okunma: 2270

Diyanet İşleri Başkanlığı Batman Engeliler Koordinatörlüğünün organizasyonuyla Batman İl Müftülüğü tarafından kent merkezindeki bir camide cuma namazlarında "İşaret Diliyle Hutbe" dönemi başlatıldı.

Batman İl Müftülüğü tarafından bir camide cuma namazlarında "İşaret Diliyle Hutbe" veriliyor.

Gültepe Mahallesi Su Parkı'nda bulunan Hüsnü Genç Camii'nde başlatılan uygulama Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon ile işitme engellileri için cuma namazının hutbesi işaret diliyle anlatıldı.

Cuma namazı sonrası açıklamada bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Batman Engeliler Koordinatörü ve Batman İl Vaizi Alaeddin Kılıç, kentteki işitme engelliler için Cuma namazı hutbesinin işaret diliyle aktarıldığını söyledi.

"İşitme engellileri için Cuma hutbesi işaret diliyle sunum yapılıyor"

Yaklaşık 3 aydan beri cuma günleri Seyid Hüsnü Genç Camii'nde bu uygulamanın yapıldığını söyleyen Kılıç, "Batman'da ibadethanelere engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla ulaşabilmeleri için bütün cami ve mescitlerimizin önünde rampaların oluşturulmasını sağlamak adına müftülük olarak bu işin takibatını yapıyoruz. Müslümanların haftalık bayramı olan Cuma gününün topluma toplu mesajların verildiği o mesajlardan ancak işaret diliyle anlayan vatandaşlarımızın da bu mesajlardan mahrum kalmamaları adına Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 81 vilayette ve birçok ilçede işaret diliyle hutbe sunumu yapılmaktadır. Bu uygulama Batman için önemli bir hizmettir. Rabbim bu hizmetleri başarıya götürmede bizleri muvaffak eylesin." temennisinde bulundu.

"Braille alfabesi ile görme engelli vatandaşlarımıza yönelik eğitim verilecek"

Engelli koordinatörlüğü olarak engellilere yönelik çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Kılıç, "İnşallah eylül ayında Braille alfabesi (görme engelli insanların okuyup yazması için kullanılan alfabe) ile görme engelli vatandaşlarımıza yönelik eğitici kurslarımız başlayacaktır. Engelli vatandaşlarımıza dini ve Kur'an eğitimi verilmesi için Halk Eğitim Merkeziyle işbirliği içerisindeyiz. Rabbim bütün vatandaşlarımıza ve bizlere Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerimi anlamayı nasip eylesin. Bu yolda da din görevlileri olarak bize bu görevi hakkıyla yerine getirmek düşer. Rabbim bu hizmetleri güzellikle yerine getirmeyi nasip eder." dedi.

İşaret diliyle hutbe için Batman'da pilot bölge olarak Hüsnü Genç Cami'sini seçtiklerini belirten Kılıç, duyarlı tüm ailelerin engelli çocuklarını bu camiye yönlendirmesini istedi.

"Bu uygulama işitme engellilerimiz için büyük bir zenginlik"

Gültepe Mahallesinde ikamet eden ve Hüsnü Genç Camii komşularından Zeynettin Güler, "Bu uygulamayı ilk gördüğümüzde çok güzel bir gelişme olduğunu hissettim. Özellikle işitme engellilerimiz için büyük bir zenginlik olduğunu düşündüm. Bu uygulamayı başlatan özellikle Diyanet İşleri Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bütün duyarlı aileleri işitme engelli bireyleri bu tip camilere getirmelerini tavsiye ediyoruz. Hüsnü Genç Camimizin işitme engellilerin uğrak eri olması gerekir. Bu uygulama çok güzel bir zenginlik ve duyarlılıktır." ifadelerini kullandı.

"Uygulamayı gördükten sonra duyarlı insanlarımızın olduğunu anladım"

Cami cemaatinden Mehmet Tahir Yüce, "Bu uygulamayı ilk gördüğümde çok şaşırdım. Batman'da böyle bir şey beklemiyordum. Uygulamayı gördükten sonra duyarlı insanlarımızın olduğunu anladım. Hocalarımızın çalışmaları gayet başarılıdır. İşitme engelli vatandaşların hutbede ne söylendiğini bilmeleri en büyük hakkıdır. Bu çalışmaya emek verenleri tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. İşitme engelli bireylerin buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Dinlerini daha iyi anlamaları için bu uygulama gereklidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=