Lütfen bekleyin..



Kur'an kursu öğrencilerine saat hediye edildi

31 Temmuz 2019, 15:08 - Okunma: 2311

Batman’ın Gercüş ilçesi Kayapınar beldesinde eğitim gören Kur'an kursu öğrencilerine saat hediye edildi.

Batman’ın Gercüş ilçesi Kayapınar beldesinde 4 cami ve 3 Kur'an kursunda eğitim gören yaklaşık 250 öğrenciye teşvik ve takdir amacıyla saat hediye edildi.  

Çocuklara cami ve Kur’an-ı Kerimi sevdirme programı kapsamında beldedeki cami ve Kur’an kurslarına giden öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda Kayapınar (Aynkef) Belde Belediye Başkanı Samir Özhan, yaz tatilini Kur'an-ı Kerim öğrenerek geçiren yaklaşık 250 çocuğa kol saati hediye etti.

Belediye olarak küçükte olsa çocukları sevindirmek ve teşvik etmek amacıyla birer saat takdim ettiklerini söyleyen Özhan, çocuklara her yıl hediye vereceklerini belirtti. Özhan çocuklara önemli tavsiyelerde bulunarak, geleceğin adaletli idarecilerinin camilerde yetişen ve Kur’an-ı Kerim ile hemhal olanlardan olması toplumun ve idarenin ayakta durması için önem arz ettiğini ifade etti.

Hediye takdiminin ardından İLKHA'ya konuşan Özhan, çocuklara camiyi ve Kur'an'ı sevdirmek gerektiğini belirtti. Özhan, "Bugünkü gerçekleştirdiğimiz program çocuklarımıza Kur’an'ı okutma camiyi sevdirme programıdır. Özellikle toplumumuzda var olan bir soruna dikkat çekmek ve örnek olması için gerçekleştirdik. Okuyan küçük çocuklarımızın camiye geldikleri zaman maalesef büyüklerimiz tarafından kovulmakta. Bizler de bu amaçla çocuklarımıza hem Kur’an'ı okutma ve camiyi sevdirme adına beldemizdeki Kur’an okuyan 4 cami ve 3 Kur’an kursunda toplam 250 kişiye birer hediye takdim ettik. Elbette ki buradaki hedefimiz ve gayemiz şudur. Ahir zaman fitnesinde Kur’anı bertaraf etmek isteyenlere karşı, çocuklarımız mutlak surette Kur’an ile bilinçlendirmek ve öğretmek, camiye gitme konusunda onları teşvik etmektir." dedi.

Saat hediyesi alan çocuklar, mutlu olduklarını belirterek teşekkür ettiler. (Süleyman Tunç-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=