Lütfen bekleyin..



Mahalleliler sorunlarını HÜDA PAR heyetine anlattı

30 Ekim 2019, 17:43 - Okunma: 1324

​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, "Yerel Sorunları Tespit ve Çözüm İçin Takip" projesi kapsamında Seyitler Mahallesi sakinlerini ziyaret ederek sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi.

"Yerel Sorunları Tespit ve Çözüm İçin Takip" projesi kapsamında beraberindeki heyetle Batman Seyitler Mahallesini ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, mahalle halkının sorunlarını dinledi.

İlk olarak Seyitler Mahallesi Muhtarı Süleyman Rüzgar'ı ziyaret eden Durmaz, ardından mahalle sakinleriyle bir araya gelerek projeleri hakkında bilgiler aktardı.

HÜDA PAR heyetine sıkıntılarını anlatan mahalle sakinleri; cami ve taziye evi başta olmak üzere bazı sokakların asfaltsız olması, yarım kalan kanal projesinin tamamlanması, park, su kesintisi ve bayanlar için tandır yeri gibi önemli sorunlarının olduğunu ifade ettiler. Mahalleliler HÜDA PAR heyetinden sorunlarının giderilmesi talebinde bulundular.

Yaptığı ziyaretlerin ardından İLKHA'ya açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, ziyaret ettikleri her mahallede birçok sorunla karşılaştıklarını söyledi.

"Seyitler Mahallesinde vatandaşlarımızla bir araya geldik"

Durmaz, Hizmet anlayışımız içerisinde vatandaşlarımızın sorunlarını tespit edip bu sorunların tespiti sonrasında çözüme kavuşturulması vardır. Bu manada bizler de parti olarak ilk günden bu güne özellikle sorunların çözümü adına çalışmalar yapmaktayız. Her zaman halkımızla birlikte halkımızla iç içe bu sorunları tespit etmeye çalışıyoruz. Özellikle halkımızın yaşadığı sıkıntıları tespit edip çözüm adına atılması gereken adımların atılmasını istiyoruz. Başlatmış olduğumuz 'Yerel Sorunları Tespit ve Çözüm İçin Takip' adlı projemiz kapsamında bugün Seyitler Mahallesini ziyaret ettik. Seyitler Mahallesinde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Özellikle vatandaşlarımızın bazı sorunları söz konusudur. Biz bu talepleri hepsini not aldık. Vatandaşlarımızın sözcüsü olma adına bazı talepleri dile getireceğiz. Ancak yayınlayacağımız raporda söyledikleri bütün sorunları gündeme getireceğiz." dedi.

"Seyitler Mahallesi'nde özellikle taziye evi ve cami sıkıntısı var"

Mahallelinin var olan bazı sorun sıkıntılarına değinen Durmaz, "Mahalle büyük olması hasebiyle mahallede özellikle taziye evi ve cami sıkıntısı var. Mahallede bir taziye evi ve bazı camiler var ancak mahalleli bunların ihtiyacı karşılamadığını ifade ediyor. Mahalleli bu konuda girişimlerde bulunmuşlar. Taziye evi ve caminin yapılacağı alan mahallelice tespit edilmiş ancak alan daha resmi olarak tahsis edilmiş durumda değildir. Bizler de bu konuda girişimlerde bulunacağız. Mahallelinin ihtiyaçlarının karşılanması adına vatandaşlarımızın sözcüsü olabilme adına girişimlerde bulunacağız. Mahallede su kesintilerinin de sıklıkla olduğu söyleniyor. Belediye, halkı mağdur etmemelidir. Halkın ihtiyacını mutlaka karşılamalıdır. Mahallede ayrıca okul yolu olan bir caddenin asfaltı tamamen sökülmüş ama günlerdir bu şekilde duruyor. Yağmur yağdığında orası tamamen çamur oluyor. Bu yüzden vatandaşlarımız bir an önce yolun asfaltlanmasını istiyor" dedi. 

"Sorunların giderilmesi için gereken adımlar bir an evvel atılsın istiyoruz"

Mahallede var olan tandır yeri sorununun giderilmesi gerektiğine değinen Durmaz, "Mahallenin bir kısmına doğal gaz verilmiş ancak mahallenin tümüne doğal gaz henüz verilmiş değildir. Bir an önce mahallenin tümüne doğal gaz verilmesi lazımdır. Seyitler Mahallesinden geçen bir derenin üstü kapatıldı ancak proje yarım bırakılmış. Üstü kapatılan atık su deresinin üstü koşu yolu olacak, yan tarafları da yeşil alan olacak. Ancak bir yıldan fazladır herhangi bir girişimde bulunulmadığı belirtiliyor. Bu kabul edilecek bir şey değildir. Bir proje ortaya konulduktan sonra mutlaka takibatının yapılması gereklidir. Vatandaşlarımızın mağdur edilmesine gerek yoktur. Neden vatandaşlarımız bu kadar mağdur edilmektedir. Sizlerin aracılığıyla duyuruyoruz. Bu konularda atılması gereken adımların bir an evvel atılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=