Lütfen bekleyin..



Umut Kervanından Suriyeli mağdur aileye yardım

17 Aralık 2019, 15:17 - Okunma: 1258

Batman Umut Kervanı, Suriye’den gelerek Batman’a yerleşen ve zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Suriyeli aileye yardım eli uzattı.

Her yıl binlerce aileye gıda, kurban, nakdi, ev eşyası ile çeşitli yardımları ulaştıran Batman Umut Kervanı, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a sığınan ve burada çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli Muhammed ailesine yardım eli uzattı.

Umut Kervanı, Seyitler Mahallesi'nde pencere ve kapıları kırık metruk bir evde büyük zorluklarla hayat mücadelesi veren ve geçtiğimiz günlerde basında yer alan 10 çocuklu Muhammed ailesine odun, kömür, battaniye, oturma grubu, halı, battaniye ve gıda yardımında bulundu.

Yaptıkları yardımla ilgili açıklamalarda bulunan Batman Umut Kervanı Sekreteri Faysal Rüzgâr, basında yer alan yardıma muhtaç 10 nüfuslu Suriyeli aileye yardımda bulunduklarını söyledi.

İhtiyaç sahibi her kesime yardımlarının aralıksız devam ettiğini vurgulayan Rüzgâr, “Suriye’nin çatışmalı ortamından kaçarak Batman’a 10 gün önce sığınan 10 nüfuslu ailenin durumunu basından öğrendik. Tespit komisyonumuzu mağduriyeti yerinde görmeleri için aileye gönderdik. Ailenin durumunun içler acısı haline şahit olduk. Komisyonumuz raporlarını hazırladı. Bizler de kendi çabamızla aileye yardım etmeye çalıştık. Aileye ilk etapta yakacakları odun, kömür, oturma grubu, 3 adet halı, battaniye ve bir ay ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gıda yardımında bulunduk.” diye konuştu.

“Hayırseverlerden yardım eli bekliyoruz”

Hayırseverlere çağrıda bulunan Rüzgâr, “Yaptığımız yardımlar aileye yetmeyecektir. Bu ve buna benzer çok sayıda ailenin Batman’a sığındığını biliyoruz. Çok sayıda ailenin kaydı bizde mevcuttur. Her defasında olduğu gibi bu sefer de hayırseverlere çağrımızı yeniliyoruz, bu ailelere yardımların ulaşması için bize ulaşmalarını ve bu ailelere yardım eli uzatmalarını bekliyoruz.” dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bu pazar günü gerçekleştirilecek "Mevlid-i Nebi" et..
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=