Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz: "Engelliler için okullar açılmalı"

21 Ocak 2020, 11:18 - Okunma: 2033

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Batman'da engelliler için okullar açılması ve özel gereksinimli bireylere yönelik hizmetin tam manasıyla verilmesi için Rehberlik Araştırma Merkezlerinin sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle Batman Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti.

Durmaz ve beraberindeki heyeti, kurum müdürü Ahmet Öztoprak ve yöneticileri karşıladı. Ziyarette, kentteki engellilerin yaşadığı sorunlar ve sorunların çözümü için atılması gereken adımlar konuşuldu.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan M. Şerif Durmaz, ilde özel gereksinimli bireylere yönelik faaliyet gösteren 7 rehabilitasyon merkezini ziyaret ettiklerini söyledi. Ziyaretlerde özel gereksinimli bireylerin yaşadığı birçok sorunun dile getirildiğini belirten Durmaz, bu bireylere haklarının tam manasıyla verilmesi gerektiğini ifade etti.

video

Rehberlik Araştırma Merkezlerinin sayısının artırılması gerektiğini vurgulayan Durmaz, "Daha önce özel gereksinimli bireylere (engelliler) yönelik başlatmış olduğumuz farkındalık oluşturma projemiz kapsamında birçok ziyaret gerçekleştirdik. Batman'da bu kapsamda yedi rehabilitasyon merkezini ziyaret ettik. Zihinsel, bedensel, görme, işitme engellilerle ilgili, otizmli bireylerle ilgili, dil ve konuşma sıkıntısı çeken bireylere yönelik faaliyet yürüten rehabilitasyon ziyaret ettik. Aynı şekilde engelli derneklerini de ziyaret ettik. Bugünde Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğünü ziyaret ettik." diye konuştu.

"Yeni Rehberlik Araştırma Merkezleri açılırsa ihtiyaç karşılanır"

İlde bir tane olan Rehberlik Araştırma Merkezinin ihtiyacı karşılamadığını kaydeden Durmaz, "Ziyaretlerimizde ortaya çıkan bazı konular oldu. Ziyaret ettiğimiz Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü yetkilileri özellikle iş yükünün çok fazla olduğunu söylediler. Dolayısıyla Batman'da özel gereksinimli bireylere yönelik hizmetin tam manasıyla verilmesi için Rehberlik Araştırma Merkezlerinin sayısı artırılmalıdır. Batman'da bir tane var, bunun en az iki tane daha olması gerekir. İleriki süreçte iki tane Rehberlik Araştırma Merkezi açılırsa ihtiyaç karşılanmış olacaktır." dedi.

"Engelliler için okullar açılmalı"

Batman'da görme ve işitme engelliler ile ilgili okulların da bulunmadığını aktaran Durmaz, şunları söyledi:

"Bu ihtiyacın karşılanabilmesi için de ilimizde görme ve işitme engelliler ile ilgili okulların açılması gerekmektedir. Özel eğitim sınıfları var, bu eğitim sınıflarında öğrenciler eğitim görüyorlar. Tabi bu eğitimler önemlidir ancak yeterli değildir. Son dönemde hükümetin de engelli insanlara yönelik tanımış olduğu haklar önemlidir. Bu hakların tam manasıyla engelli insanlara verilebilmesi için ilgili kurumların ve yetkili kişilerin de hizmetlerini yapması gerekir. Bu insanların yaşadığı sıkıntılara çare olmak, sıkıntılarını en aza indirmek ve gidermek toplum olarak hepimizin üzerine düşen görevlerden bir tanesidir." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)








  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=