Lütfen bekleyin..



Batman'da deprem nedeniyle 8 binada hasar oluştu

26 Ocak 2020, 08:18 - Okunma: 1828

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli meydana gelen ve Batman'da da hissedilen 6,8 şiddetindeki deprem sonrasında, Batman İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Batman Valisi Hulusi Şahin, Elazığ'da meydana gelen depremin hissedildiği Batman'da 8 binada hafif hasar oluştuğunu söyledi.

Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) Vali Hulusi Şahin’in başkanlığında yapılan toplantıya; ilgili kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ile Kızılay Batman Şubesi Başkanı katıldı. 

Vali Şahin, öncelikle Batman ili olarak Elazığ’da gerçekleşen deprem sonrasında yürütülen müdahale çalışmaları kapsamında ne tür destekler verilebileceğini değerlendirerek, Afet Müdahale Planının etkinlik düzeyinin ve uygulanabilirliğinin artırılması, ilgili kurumların her açıdan hazırlıklı olması ve varsa eksikliklerin giderilmesi konusunda gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Ayrıca Batman sınırları içerisinde yapılan hasar tespit çalışmaları kapsamında hasar ihbarı alınan 8 binada hafif hasar bilgisinin alındığını aktaran Şahin, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemeler sonucu hasarların küçük çatlaklar şeklinde olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Şahin, "Yaşanan depremin ardından Batman Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi aktif hale geçmiş ve deprem bölgesine 2 tam donanımlı Arama Kurtarma Aracı, 9 Arama Kurtarma Teknisyeni, 2 UMKE Aracı, 2 Ambulans, 50 sağlık personeli ile bir adet İnsansız Hava Aracı (İHA) görevlendirilerek, deprem bölgesine sevk edilmiştir." dedi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=