Lütfen bekleyin..



Umut Kervanı, İdlib'e 3'üncü yardım TIR'ını gönderdi

10 Şubat 2020, 21:02 - Okunma: 2388

​Umut Kervanı, insanlık dramının yaşandığı İdlib'e içinde battaniye, gıda malzemesi ve temizlik eşyalarının bulunduğu bir TIR yardım malzemesini gönderdi.

Umut Kervanı, gıda malzemeleri, temizlik eşyaları, battaniye ve 'Bir mont bir bot' kampanyasından ellerine ulaşan yardımları topladı. Toplanan yardımlar, TIR'a yüklenerek Türkiye sınırındaki güvenli bölgelere göç eden ve zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan İdliblilere ulaştırılmak üzere gönderildi.

Batman Umut Kervanı Başkanı Mehmet Ali Işık, "Umut Kervanı olarak her zaman halkımızın hizmetinde yardım faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Suriye'nin İdlib kentinde iç savaştan kaçıp Türkiye'nin sınırına sığınan ve yaşam mücadelesi veren insanlar için faaliyetlerimizi yürütüyoruz." dedi.

Umut Kervanı olarak 3'üncü yardım TIR'ı gönderdiklerini belirten Işık, yardım malzemelerinin niteliğine ilişkin bilgi aktardı.

Yardım TIR'ının içerisinde 500 çuval gıda malzemesi, 250 adet battaniye ve giyim malzemelerinin bulunduğunu belirten Işık, şöyle konuştu: "Yardım TIR'ımızın içerisinde hayırseverlerin gönderdikleri temel yaşam malzemeleri, bebek bezi, bebek mamaları, pirinç, mercimek, makarna şeker yağ, bot ve mont gibi malzemeler bulunuyor."

Hayırseverlere çağrıda bulunan Işık, "İdlib'te yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayalım. Herkes gücü nispetinde çaba sarf etsin. En ufak bir malzeme de bizim için önemlidir. Biz bu işe birlikte el atalım. Elimizden ne geliyorsa en ufak bir şey olsa dahi esirgemeyelim. Bu konuda emeği geçen bütün üye ve gönüllülerimize ve yardımlarını esirgemeyen hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Rabbim onlardan razı olsun inşallah. Bu tür çalışmalarımıza da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (Gıyasettin Tetik-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=