Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: "Bir an önce 500 yataklı hastane yapımına başlanılmalı"

16 Şubat 2020, 11:42 - Okunma: 2214

​HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman'da 500 yataklı devlet hastanesinin 2020 yılı yatırım programına alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

500 yataklı hastanenin yatırım programına alınmasıyla ilgili konuşan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman halkının acil ihtiyacı olan hastane yapımına bir an önce başlanılması gerektiğini söyledi.

Batman'da 500 yataklı devlet hastanesinin yatırım programına alınmasının sevindirici olduğunu belirten Şahin, "500 yataklı devlet hastanesinin 2020 yılı yatırım programına alınması, Batman halkı adına bizi de sevindirmiştir. Sanırım bu heyecan getirmiştir. Bu hastanenin yapılması için defalarca çağrılarda bulunmuş, yetkililer nezdinde girişimlerde bulunmuştuk. Hatta bunun için detaylı bir sağlık raporu hazırlanmış ve takip edilmek üzere Genel Merkezimize de arz etmiştik. Bu hastane yapımının onaylanmasında emeği geçen herkese Batman halkı adına teşekkür ediyoruz." dedi.

"Hastanenin yapılması sürüncemede kalmasın"

500 yataklı devlet hastanesinin akıbetinin yıllardır yapımı bir türlü tamamlanmayan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi gibi olmamasını isteyen Şahin, "Umarız ki bu hastane de hâlâ faaliyete girmemiş olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin akıbetine uğramasın. Yıllarca yapılması sürüncemede kalmasın ve yılları bulmasın. Çünkü Batman halkının bu hastaneye acilen ihtiyacı var. Önemine ve ihtiyacına binaen madem bu hastane onaylandı, o zaman hemen ihale aşamasına geçilsin ve bu hastanenin yapımına başlanılsın." diye konuştu.

500 yataklı devlet hastanesinin kısa sürede bitirilmesiyle kentin sağlık sorunlarının nispeten azalacağını vurgulayan Şahin, konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

"Batman, bir bölge ili görevini yürütmekte"

Sağlık yatırımlarının devam etmesi gerektiğini ifade eden Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu hastane yeter mi? Elbette ki yetmez. Evet, bu hastane Batman için hayati bir öneme sahip fakat daha önce de çağrısında bulunduğumuz bir araştırma hastanesinin ve üniversite bünyesinde bir tıp fakültesinin yapılması için siyasiler tarafından adımların atılması lazım. Sağlık meseleleri konusunda Batman olarak dezavantajlı durumdayız. Çünkü Batman nüfusu 600 bini aşmış durumda. Batman sadece kendi halkına değil civar il ve ilçelerden gelen insanlara da sağlık hizmeti sunmaktadır. Dolayısıyla Batman bir bölge ili görevini yürütmektedir. Özellikle bu sağlık sorunlarının bir an önce minimize edilmesi için girişimlerin devam edilmesi lazım. Bu hastanenin, yatırım programına alınmasında bizim dışımızda da emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=