Lütfen bekleyin..



Antik kent Hasankeyf’in büyük kısmı sulara gömüldü

27 Şubat 2020, 18:32 - Okunma: 3782

Onlarca medeniyete ev sahipliği yapan, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Batman’ın binlerce yıllık antik kenti Hasankeyf’in büyük kısmı baraj sularına gömüldü.

Binlerce yıllık antik kent Hasankeyf’in sembollerinden olan köprüsünün, birçok tarihi yerinin sular altında kalması duygulandıran, hüzünlendiren görüntülere yol açtı.

Her geçen gün sulara daha çok gömülen Hasankeyf’ten yansıyan manzaralar görenleri hüzünlendiriyor. Antik kentin sembollerinden olan köprünün, diğer tarihi köprü ve mekânların sular altında kalması sonrası sular, yüksek yerlerdeki tarihi mağaraları da yutmaya başladı.

Antik kentin sulara gömülüşünü merak eden çok sayıda ziyaretçi ise Hasankeyf’e adeta akın ediyor. Vatandaşlar, gördükleri manzaraların fotoğrafını çekip selfie yapıyor.

Hasankeyf’in son durumunu drone ile çeken İlke Haber Ajansının paylaştığı görüntülerde, antik kentin önemli bir kısmının sularda kaybolduğu, birçok tarihi mekânın sular altında kaldığı belirgin şekilde görülüyor.

Öbür taraftan suyun yükselme sürecinin devam edeceğini belirten yetkililer, antik kenti ziyaret eden vatandaşlara uyarıda bulunarak dikkatli olmalarını istedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..
​Tarım ve Orman Batman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, i..
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=