Lütfen bekleyin..



Yıkım kararı veren belediye ekipleri ile vatandaşlar arasında gerginlik

28 Şubat 2020, 18:38 - Okunma: 4279

Batman'da kaçak denilebilecek binlerce yapı bulunduğunu, bunların yıkılması halinde büyük mağduriyetlerin yaşanacağını belirten vatandaşlar, "yıkım kararının" bundan sonra yapılacak yapılar için alınması gerektiğini söyledi.

Batman merkez Bahçelievler'de yıkım kararı verilen binanın etrafında etten duvar oluşturan vatandaşlar, yıkım ekiplerine direnerek uzlaşı çağrısında bulundu.

Batman'da kaçak denilebilecek binlerce yapı bulunduğunu, bunların yıkılması halinde büyük mağduriyetlerin yaşanacağını belirten vatandaşlar, "yıkım kararının" bundan sonra yapılacak yapılar için alınması gerektiğini söyledi.

Batman'da "kaçak yapı" gerginliği yaşanıyor

Belediye ekipleri, kaçak gördükleri yapıları yıkmaya çalışırken, bunu engellemeye çalışan vatandaşlar ise, polis ve yıkım ekibiyle karşı karşıya geliyor.

Sabah saatlerinde çok sayıda kepçe, kamyon ve zabıta arabasıyla, polis eşliğinde Bahçelievler'deki bir binayı yıkmaya gelen Belediye ekipleri, vatandaş engeliyle karşılaştı. Binanın etrafını saran yüzlerce vatandaş, ekipleri binaya yaklaştırmadı. Yıkılmak istenen binadaki balkonlara çıkan bayanlar da yıkıma karşı durdu.

Tüm engellemelere rağmen ekipler binayı yıkmaya çalışınca, vatandaşlar kepçelere, hafriyat kamyonlarına müdahale ederek anahtarlarına el koydu. Anahtarlar polisin isteği üzerine geri verilirken, gerginliğin sürdüğü, vatandaşların yıkıma direnmeye devam ettiği belirtildi.

Belediye, kaçak yapılara kesinlikle müsaade edilmeyeceğini, kaçak yapıların yıkılacağını belirtirken, vatandaş mağduriyet yaşamamak için uzlaşı yolunu arıyor. Kaçak yapı konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmemesinden ötürü şimdiye kadar çok sayıda kaçak binanın inşa edildiğini söyleyen vatandaşlar, belediyenin büyük mağduriyetlere yol açmamak için, "yıkım kararını" bundan sonraki yapılar için uygulamasını istedi.

"Yıllarca göz yumuldu, şimdi yıkıyorlar!"

Yıkım ekibine direnen vatandaşlardan Servet Gümüş, "Bu binada bir dairem yok ama binadaki daire sahiplerine destek için buradayım. Bugün burası yıkılırsa yarın bunun gibi olan yüzlerce bina var, hepsi yıkılır. Müteahhitler yıllardır kaçak yapı yapıyorsa niye şimdiye kadar müdahale edilmedi. Bu binalardan daire alanların çoğu emekli, memur, dar gelirli insanlar. Yılların birikimiyle aldıkları daireleri yıkmaya kimsenin hakkı yok. Yıllarca göz yumacaksınız, sonra birden yıkım diyeceksiniz. Bu haksızlık. Kaçak yapı konusunda samimiyseniz, daha inşaat aşamasındayken müdahale edin. Bina bittikten sonra yıkmak da nedir? Büyük mağduriyetler yaşanmaması için bundan sonraki kaçak yapıların yıkım kararı alınmalı. Bitmiş binlerce yapıyı yıkmaya çalışmak büyük mağduriyetlere yol açar." dedi.

"Biten binayı yıkmak doğru değil"

Diğer bir vatandaş Şakir Güneş de bitmiş binayı yıkmaya kalkışmanın büyük mağduriyetler oluşturacağını belirterek uzlaşı çağrısında bulundu.

Güneş, "Bina, belediye ekiplerinin bilgisi olmasına rağmen yapılıp bitirildi. Daha inşaat halindeyken yıksaydılar diyeceğimiz bir şey olmazdı. Daha birinci katı yapılırken geldiler, sadece ceza yazdılar. Yıkmadılar. Bina bittikten sonra gelip yıkmaya çalışıyorlar. Yazık günah değil mi? Bizimki gibi yüzlerce bina var. Belediyeye sesleniyoruz, orta bir yol bulunsun. Yıkılırsa büyük mağduriyetler olur. Yıkım bitmiş binalar için değil, bundan sonra yapılacak inşaatlar için olmalı." diye konuştu.

Öte yandan dün akşam geç saatlere kadar Batman Belediye binasının önünde toplanan yüze yakın müteahhit ile belediye yetkileri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Emniyet yetkililerinin güvenlik önlemleri almasıyla herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi. (İLKHA)

batman-belediyesi-yikim-karari.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kayapınar Belde Belediye Başkanı olarak..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’ın 3 ilçesi ve beldeler..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=