Lütfen bekleyin..



Batman'da Şeyh Selman Camii ve taziye evi inşaatı yardım bekliyor

11 Mart 2020, 16:05 - Okunma: 1901

​Batman merkez Hilal Mahallesindeki Camii inşaatı, maddi imkânsızlıklar nedeniyle yarım kaldı. Şeyh Selman Camii, Kur-an kursu ve taziye evi inşaatının tamamlanması için hayırseverlerden destek bekleniyor.

Mahalle sakinlerinin yaptığı yardımların yetersiz kalması sonucu, cami inşaatının durduğunu söyleyen Şeyh Selman Camii, Kur-an Kursu ve Taziye Evi Derneği Başkanı M. Nuri Ture, cami inşaatının tamamlanması için yetkililerden ve hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

"400 bin liraya yakın borcumuz ortadadır"

Yüksek meblağda borçlarının biriktiğini ifade eden Ture, "Zaruri ihtiyaçtan ötürü mahallemizde bir cami yapmak istiyoruz. Bizim çevremizde cami, Kur-an kursu ve taziye evi yok. Bu nedenle kendi imkânlarımızla şimdiye kadar üç katlı bir cami yapmak istiyoruz. Bundan dolayı yüklü miktarda borcumuz olmuştur. 400 bin liraya yakın borcumuz ortadadır. Kendi imkânlarımızla çalışıyoruz. Bundan dolayı hayırseverlerden yardım bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Yardım talep ediyoruz"

Cami yapımında kendilerinin de çalıştığını dile getiren mahalle sakinlerinden Hacı Süphan Kaçtı, "Mahallemizde cami, Kur-an kursu ve taziye evi yok. Kendi imkânlarımızla cami inşaatında çalışıyoruz. Şu anda 400 bin liraya yakın camimizin borcu birikmiştir. Biz istiyoruz ki Müslümanlar halimizi görsünler. Hayırseverler Allah için bize yardımlarda bulunsunlar. Durumumuz çok kötü, cami inşaatını bu duruma getirene kadar çok zorluklar yaşadık. Burayı, şimdiye kadar kimsenin bir katkısı olmadan bu seviyeye getirdik. Müslümanlardan yardım talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"İmkânlarımız el verdiği kadar çalışıyoruz"

Bir diğer mahalle sakinlerinden Ali Aydın "Bir buçuk dönüm arsayı bir hayırsever, cami için bağışladı. Bizler de burada bir cami, Kur-an kursu ve taziye evi yapmaya karar verdik. Şimdiye kadar imkânlarımız el verdiği kadar çalıştık, çabaladık. Şu anda elimizde imkân kalmadı, ne varsa harcadık. Camimiz 650 metrekare ve bin 500 kişilik olacak inşallah. İmkânı olan hayırseverlerin, camimize yardımda bulunmalarını istiyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=