Lütfen bekleyin..



Üniversiteliler astronomi ve uzay keşiflerine ilgisiz

01 Ekim 2015, 16:47 - Okunma: 3747

Batman Üniversitesi’nde 450 üniversite öğrencisinin astronomi ve uzay keşiflerine olan ilgilerini anlamak için anket çalışması yapıldı.

Batman Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Yusuf Arslan, 450 öğrenci üzerinde yaptığı ankette üniversite öğrencilerinin astronomi ve uzay keşiflerine ilgisiz olduğu sonucuna ulaştı. 

Batman Üniversitesi’nde 450 üniversite öğrencisinin astronomi ve uzay keşiflerine olan ilgilerini anlamak için anket çalışması yapan Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arslan, ilginç bilgilere ulaştı.

Yapılan araştırmaya göre üniversite öğrencilerinin astronomi ve uzay keşiflerine ilgileri bilinenin aksine oldukça düşük olduğunu tespit eden Arslan, araştırma bulgularına göre üniversite öğrencilerinin sadece yüzde 9.6’sı astronomi ve uzay keşiflerine ilgi gösterdiğine dikkat çekerken, öğrencilerinin yüzde 90.4’ü sosyal medya, eğlence, bölüm dersleri, din ve siyasi konularla ilgilenmeyi tercih ettiğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Arslan, “Astronomi ve Uzay en eski bilimlerden biridir. Bilim tarihi genelde astronomi tarihinin başarılarından oluşmaktadır. Matematik, Fizik, Felsefe gibi daha birçok bilim dalı hatta birçok sinemacı, fotoğrafçı, ressam ve şair büyük oranda astronomiden esinlenmişlerdir. Toplumların kalkınma ve ilerlemesinde astronomi ve uzay keşifleri her zaman önemli olmuştur. Bu önem bugün de sürmektedir. Bu nedenle astronomi ve uzay keşiflerine  ilgili ve meraklı gençlerin ön plana çıkması bilimin gelişmesi açısından önemlidir.” (batmanbasin.com)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
BİLİM-TEKNOLOJİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ailelerin çocuklarını internet, sosyal medyayı daha bilinçli ve özenli kull..
Batman Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi koordina..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye'nin ilk ve t..
TÜBİTAK 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Batman..
"Dijital Dönüşüm, Blokzincir Teknolojileri ve Siber Güvenlik" ana..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, fiziki altyapı ve peyzaj..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=