Lütfen bekleyin..



Kızılay Batman Şube Başkanı Okçu'dan kan verme çağrısı

12 Nisan 2020, 17:38 - Okunma: 2346

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri nedeniyle vatandaşların dışarıya çıkmamasıyla birlikte kan stoklarının eridiğini belirten Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu, Batman halkını kan vermeye çağırdı.

Ülke ve toplum olarak büyük bir sınavdan geçtiklerini belirten Okçu, “Coronavirus nedeniyle dünya ve Türkiye çok sıkıntılı bir sınav ile karşı karşıyadır. Ülkemizde uygulanan sınırlı sokağa çıkma yasağı nedeniyle ülkemizin kan stoklarında büyük ölçüde daralma yaşanmaktadır. Hayatı tehdit eden ve sosyal hayatı felce uğratan Coronavirus'un yanında her zamanki gibi kan ihtiyacı gerektiren diğer hastalıklar da devam etmektedir. Ortalama olarak Türkiye’nin bin 500’ü aşkın hastanesine günlük 9 bin ünite kan sevkiyatı mevcut stoklardan karşılanmaktadır. Üretimi mümkün olmayan ve laboratuvarlarda yapılamayan bir şifa kaynağı olan kan, ancak bağışçılarımızdan elde edilebilmektedir. Coronavirüs tedbirleri nedeniyle günlük 9 bin olan kan bağışları 2 binlerin altına düşmüştür. Bu tablo stokların erimesine yol açtığından tedirginliğe yol açmaktadır.” dedi.

Kan vermenin faydalarını sıralayan Okçu, “Kan bağışı kalp krizi ihtimalini azalttığı gib kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. Aynı zamanda kan bağışçısı her kan verdiğinde; AIDS, Hepatit B, Hepatit C, sifiliz kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur.” dedi.

Batman halkını kan vermeye çağıran Okçu, şunları söyledi: “Kan ihtiyacı olan bir yaralıya, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğe, kan bulunmazsa ölecek bir hastaya verilecek bir ünite kan ile hayata tutunmasının mükâfatı bütün insanlığın hayatına vesile olmak hükmündedir. Ayrıca bugün sana, yarın bana ve nihayet pek çoğumuzun kana ihtiyacı olacağı bir günün geleceği kaçınılmazdır. Bu bağlamda kan bağışı insani ve erdemli bir davranıştır. Unutmamak gerekir ki; kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Bütün Batmanlı hemşerilerimizi toplumsal iyiliğe ve kan vermeye davet ediyoruz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=