Lütfen bekleyin..



PTT önlerinde oluşan kuyruk çilesine halktan tepki

13 Nisan 2020, 17:37 - Okunma: 1822

Batman Merkez PTT binası ve diğer şubelerin önünde sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, bazı şubelerin kapalı olmasına ve işlemlerin tek bir yerden yapılmasına tepki gösterdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri sürecinde bazı PTT şubelerinin, yaşanan yoğunluğun, çalışanlar ve müşterilerin Coronavirus hastalığı karşısında sağlığını tehlikeye düşürmemesi amacıyla kapatılması kararı, halkın tek bir şubeden işlem yapmak zorunda kalmaları mağduriyete ve tepkilere neden oldu.

Bu süreçte sosyal yardım, elektik faturası ve e-devlet şifresi almak isteyenler PTT önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Halkın, özel güvenlik görevlileri ve polisin aldığı tüm önlemlere rağmen, bir metrelik sosyal mesafe kuralına, oluşan yoğunluktan dolayı uymada yetersiz kalındığı görüldü.

"Yetkililerden diğer şubeleri açmasını ve halkın bu mağduriyetini gidermesini istiyorum"

Sabah saatlerinde kuyruğun uzunluğunun iki sokak arkaya kadar uzadığını söyleyen Veysel Tangüner, "PTT önünde 3 saattir beklemekteyim. Bu gördüğünüz kuyruk iki katı kadar var ve diğer sokağa kadar gidiyor. Benim bir işlemim var, o da sadece PTT şubelerinde para yatırmam gerekiyor. Diğer şubelerin kapalı olması halkı mağdur ediyor. Diğer şubelerin de açılması gerekir. Burada bekleyen insanların çoğu para çekmek, e-devlet şifresi ve elektrik faturalarının işlemleri için buradalar ve herkesin buraya gelmesi bir izdihama neden oluyor. Yetkililerden diğer şubelerin açılmasını ve halkın bu mağduriyetini gidermesini istiyorum." dedi

"Yetkililer PTT önlerindeki kuyruğa bir çare bulsunlar"

Diğer şubeler kapalı olduğu için Batmanlıların buraya geldiğini söyleyen Halil keskin, "Elektrik faturamı yatırmak için 2 saatten fazladır sıradayım ve daha ne kadar bekleyeceğim belli değil. Yetkiler bu halimizi görmüyor mu, vatandaşın hali ne olacak? Diğer şubelerin kapalı olması vatandaşı mağdur ediyor. Yetkililerin PTT önlerindeki kuyruğa bir çare bulmalarını istiyoruz." diye konuştu

"İşyerinden izin alarak geldim, sıranın ne zaman geleceği belli değil"

İki sokak öteden kuyrukta durduğunu belirten Ferzende Bey, "işyerinden elektrik faturamı yatırmak için izin alarak geldim. 3 saatten fazladır kuyrukta bekliyorum. Geldiğimde kuyruk diğer sokaktaydı, şu anda öğle arası verildiğinden içeri kimse alınmıyor. Ne zaman bana sıra geleceği belli değil. 'Ne yaptın?' diye işyerinden beni arıyorlar. İşyerindekiler bu kuyruğu görmediğinden bana inanmayabileceğinden sıkıntı yaşayabilirim. Allah sonumuzu hayreylesin." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=