Lütfen bekleyin..



Batman’da çarşılara giriş çıkışlar kısıtlandı

14 Nisan 2020, 18:28 - Okunma: 1804

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bazı çarşılara giriş-çıkışlar, Coronavirus tedbirleri kapsamında sınırlandırıldı.

Batman İl Hıfzısıhha Kurulunca Coronavirus (Covid-19) salgınının yayılmasını önlemek, vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek ve sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla bazı kararlar alındı.

Kararlara göre; Turgut Özal ve Gülistan caddelere giriş ve çıkışlar kapatılırken Ulu Cami Sokağı, Elma Sokağı, Alo Tevşo ve Karşıyaka Tabla Başı bölgelerine girişlerin tek noktadan yapılmaya başlandı.

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise çarşı ve sokakların giriş çıkışlarına kontrol noktası ve sağlık hizmet alanları oluşturuldu.

“Giriş çıkışlarda termal cihazlarla insanların vücut sıcaklığı ölçülüyor”

Batman Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Yürük, yaptığı açıklamada, şunu söyledi:

“Çarşı ve pazarların giriş çıkışlarını kontrol altına aldık. Giriş ve çıkışlarda termal cihazlarla insanların vücut sıcaklığı ölçülüp, maskesiz olan vatandaşlara maske dağıtmaktadır. Batman genelinde dezenfekten çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Şehrin farklı birçok noktasında uygulamamız devam etmektedir. Vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermeleri konusun dada uyarılmaktadır.”

“Bu süreçte ticareti kimse düşünmemeli”

Elma sokağı esnafı Behçet Yargı da "Esnaf olarak bu süreçte ticareti kimse düşünmesin önemli olan halk ve millet olarak bu hastalıktan kurtulmamamızdır. Yapılan uygulamadan gayet memnunuz. Ücretsiz maske dağıtılması çok güzel bir uygulama, vatandaşlarımızdan ricamız bu süreçte zorunlu olmadıksa dışarı çıkmamalarıdır." dedi

Vatandaş Fahri Ekin, "Alınan tedbirler yerinde ve faydalı bir karar. Her kesin sağlığı için beklediğimiz, kontrollerin daha da sıkılaştırılmasıdır." dedi

“Allah'ın izniyle bu vebayı atlatırız”

Önlemlerin insanın faydasına olduğunu söyleyen vatandaş Fahri Ekin, herkesin kurallara riayet etmesi gerektiğini anlattı.

Ekin, “Gerekmedikçe dışarı çıkmadığında, Allah'ın izniyle bu büyük vebayı da atlatırız. Buradan ne kadar geçsek ateşimiz ölçülüyor ve maske veriliyor. Buradaki görevliler virüsten nasıl korunmamız gerektiğinin ilk etabını bize öğretiyorlar. Bu güzel bir uygulamadır." dedi

Ayşe Doğu ise konuşmasında, "İşim olduğundan dışarı çıktım, normalde dışarı çıkmamaya özen gösteriyorum. Yapılan uygulama güzel ve faydalıdır. Girişte ateşim ölçüldü ve maske verildi. Yetkililere teşekkür ediyorum.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=