Lütfen bekleyin..



Parkta yapılacak taksi durağına vatandaşlardan tepki

19 Nisan 2020, 21:17 - Okunma: 2157

Batman merkez Pınarbaşı Mahallesi’nde bulunan parkta taksi durağının yapılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, küçük olan parkta taksi durağının yapılmasını istemediklerini belirtti.

Çocukların oyun alanlarının kısıtlandığını, binaların görüş alanını engellediğini savunan vatandaşlar, mahalle sakinlerinin itirazlarına rağmen parkın içinde taksi durağı yapımına başlandığını söyledi.

Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Lokman Polat, “Mahalle sakinlerinin şikâyetleri üzerine buraya geldik. Yetkililere taksi durağının parkta yapılmaması için sesimizi duyurmak istiyoruz. Geniş bir parka sahip değiliz. Ayrıca tam karşısında binalar var. Mahalle sakinlerinin hepsi rahatsız olduklarından dolayı istemiyorlar.  Gün içinde Eşlerimiz ve çocuklarımız hepsi parkta oturuyorlar. Tabi şu anda Coronavirus nedeniyle çıkılmıyor ama normal şartlarda sürekli parktalar.” dedi

"Taksi durağı yapılırsa, parkta aileler oturamaz"

Mahalle sakinlerinin, parkta taksi durağı istemediklerini dile getiren muhtar Polat, şunları söyledi:

“Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz. Diyoruz ki mahalle halkı şikâyetçi. Gerekli mercilere başvurumuzu yaptık inşallah sesimizi duyarlar. Belediyeden resmi olarak izin alınarak yapılmak istenen taksi durağı için cadde üzerinde herhangi bir yer önerilebilir. Burada büyük bir alan yok. Taksi durağı burada olursa haliyle kimse burada oturamaz. Bundan ziyade gördüğünüz gibi park binalar ile iç içe. Sabahtan akşama kadar taksiciler burada oturacaklar. Yetkililerden ricamız biraz duyarlı olsunlar. Mahallelinin şikâyeti üzerine bizde başvuru yaptık inşallah pazartesi günü saat 11’de belediye ile randevumuz var. Gidip tekrar bildireceğiz bu konu hakkında ki şikâyetlerimizi. İnşallah gereğini yaparlar diye ümit ediyoruz.

“Parkta Taksi durağı yapılırsa, çocuklar oyun oynayamaz, bayanlar oturamaz”

Parkın içinde taksi durağı istemediklerini söyleyen mahalle sakini Aytekin Baydar, “Evim parkın hemen karşında. Mahalleli olarak taksi durağının yapılmaması konusunda muhtarlıkla beraber beledimizden, yetkililerimizden gerekli adımların atılmasını önemle rica ediyoruz. Parkımız küçük bir yer. Mahallemizin çocukları oyun oynuyor, bayanları parkta oturuyor. Ama taksi durağı yapıldığı zaman ister istemez aileler oturamayacak, çocuklar oyun oynayamayacak. Bununla ilgili gerekli adımların atılmasını belediye başkanımızdan rica ediyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)








  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=