Lütfen bekleyin..



Batman’da ‘İslami İlimler Fakültesi’ açıldı

03 Ekim 2015, 00:13 - Okunma: 4110

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, yapılan törenle açıldı.

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’nde İslami İlimler Fakültesi, yapılan törenle açıldı. Bu yıl İslami İlimler Fakültesi’nde yeni eğitim-öğretim yılına başlayacak olan toplamda 141 öğrenci ders görecek.

Yapılan törene Batman Valisi Azmi Çelik, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, AK Parti ile Saadet Partisi İl Temsilcileri, kentteki bazı STK temsilcileri ve üniversitenin öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.

Program, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa Aşkar’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Burada bir konuşma yapan Vali Azmi Çelik, Batman Üniversitesi adına çok sevindirici bir tabloyla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

“İslami İlimler Fakültesi’nin açılışından ilimiz ve ülkemiz adına duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum.” Diyen Vali Çelik, “Fakültemizin milli ve manevi değerlerimize yapacağı katkı çok olacaktır. İnşallah çok daha güzel, huzurlu ve özellikle toplum açısından verimli günler ve gelecek bizlerin olacak. Dinimizin ibadete dair kuralları olduğu gibi toplumsal yaşama dair de hakikaten dikkat edilmesi ve üzerinde durulması gereken, kesinlikle ihmal edilmemesi gereken ciddi kurallar var. İşte bu tür eğitim kurumları bence birinci dereceden topluma dair kuralların öğrenciler vasıtasıyla yaşadıkları topluma aktarılması noktasında ciddi roller üstlenecek.” dedi.

“Batman ile İslami İlimler Fakültesi birbirine çok yakıştı”

Batman Üniversitesi Rektör Vekili Ziyaeddin Mamedov’un selamlama konuşmasının ardından söz almak için kürsüye gelen İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aşkar, Batman ile İslami İlimler Fakültesi’nin birbirine çok yakıştığını söyledi.

Aşkar, “Çünkü Batman’da bin yıllık bir medrese geleneği vardır. Bugüne kadar onlar tarafından getirildi, o bayrağı bundan sonra ikimiz götüreceğiz. Hem medreseler devam edecek ve hem de İslami ilimler Fakültesi devam edecek. Allah nasip ederse bir fakültenin bir şehri nasıl dönüştürdüğünü, inşa ettiğini hep beraber inşallah göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Aşkar, özellikle bölgenin İslam tarihiyle ilgili katılımcılara bilgiler paylaştı.

Program, Ruhavi Şanlıurfa Müzik Topluluğu’nun Tasavvuf Musiki ile ilgili ilahi konserinin ardından  İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa Aşkar’ın yaptığı dua ile son buldu. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=