Lütfen bekleyin..



Coronavirus salgını nedeniyle camiler fetret dönemini yaşıyor

04 Mayıs 2020, 19:04 - Okunma: 1128

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’daki camiler Covid-19 salgını nedeniyle en sakin günlerini yaşıyor.

Batman Merkez Şevket Başak Cami İmam Hatibi Muhsin Yıldız, Covid-19 salgını nedeniyle camiler fetret dönemini yaşasa da evlerin camilere çevrilmesi gerektiğini söyledi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’daki camilerde Covid-19 salgını nedeniyle en sakin günlerini yaşıyor.

Türkiye genelinde yaşanan Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle alınan birçok tedbir normal hayatı da olumsuz etkiliyor. Vatandaşların sağlığı ve toplumun güvenliği için alınan tedbirlere genel anlamda uymaya çalışırken, Ramazan ayında, cuma günleri ve teravih namazı vaktinde camilerin sessiz kalması Müslümanları derinden üzüyor.

Hüzün ve burukluğun yaşandığı bu Ramazan ayında camilerde teravih namazları kılınmıyor, mukabele halkalarının oluşturulmaması, Müslümanlar için hiç alışık olunmayan bir Ramazan ayının yaşanmasına neden oluyor.

Bütün İslam âleminin ve insanlığın geçirdiği bu sürecin çok önemli ve iyi değerlendirilmesi gerektiği belirten, Batman Merkez Şevket Başak Cami İmam Hatibi Muhsin Yıldız, “Biz Müslümanlar olarak, şu anda camilerimizde bir nebzede olsa fetret dönemini yaşayıp, toplu ibadetlerimizden mahrum kalmış olabiliriz.  Ama önemli olan bu süreçte evlerimizi camiye çevirebilmektir. Evimizde çocuklarımızla cemaatle namaz kılalım, mukabele, teravih namazı ve dini dersleri ve eğitimiyle daha fazla ilgi ve alaka duyacağımız bir süreçteyiz. Önemli olan bu süreçte evlerimizi bir mektebe bir medrese olarak değerlendirmektir.” dedi

“Hayatımızın her günü ve her hali imtihan sürecidir”

“Coronavirus sürecinde alınan kararlar bizim için bir zillet değil, bir nimettir ve bunu bir nimete çevirebilmekte bizim elimizdedir.” diyen Yıldız, şunları söyledi:

“Bu süreç bizim için bir imtihandır. Hayatımızın her günü, her hali imtihan sürecidir. Rabbimize yaptığımız hayırlarla ulaşacağız. Bizler camilerin hizmetkârları olarak, her gün camimizi halkımıza açıyoruz. Malum camilerde sağlık tedbirleri alınan kısıtlama gereği cuma namazı ve cemaatle namazlar kılınmıyor. Herkes tek başına namazlarını kılıp, Kur-an-ı okuyabiliyor. Alınan tedbirler insanların sağlığı ve yararı içindir. Günde beş vakit ezanlarımız ve duyurularımızı okuyor ve görevimizin başında bulunmaya gayret ediyoruz. Bu mübarek Ramazan’ı Şerifi Rabbim bütün insanlığa ve İslam âlemi hakkında hayırlara vesile kılsın. Ülke olarak ve millet olarak da bu salgın hastalığı atlatır ve Ramazan Bayramı’nı, bayram havasıyla teneffüs etmeye Rabbim nasip ve müyesser eylesin.”

“Tedbir takdire, takdirde tedbire engel değildir”

Son olarak Yıldız, “Virüsten ders çıkararak dinimize daha sadık bağlanmayı Rabbimden temenni ediyorum. Tedbir vaciptir, korku haramdır. Tedbirli davranmalıyız. Tedbir takdire engel değildir. Takdir de tedbire engel değildir. Dolayısıyla bu Ramazan’ı Şerifi kardeşlerimiz evlerinde kalmalı. Yetkilileri dinleyerek kendi sıhhat, afiyet ve geleceğimiz için dikkat etmeliyiz.  İnşallah bu süreç geçtikten sonra da camilerimizi beş vakit dolmasını bekliyor, cemaatimizin daha fazla bereketlenmesine inanıyorum. Rabbim bütün insanlığa şifalar ihsan eylesin, vefat eden Müslüman kardeşlerimize de Allah rahmet etsin.” duasında bulundu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bu pazar günü gerçekleştirilecek "Mevlid-i Nebi" et..
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=