Lütfen bekleyin..



“Müslüman Kürt halkımız çifte zulüm gördü”

27 Mayıs 2015, 12:56 - Okunma: 2034

Batman'da 4 radyonun ortak yayınında konuşan Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, Çözüm süreci, Kürt sorunu, Batman’ın sorunları, adalet sorunu, sivil anayasa, siyasi genel af ve 6-8 Ekim olayları konularında önemli açıklamalar yaptı.

Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, Batman’da yayın yapan 4 radyoda ortak yayınlanan "Seçim Özel" adlı programa katıldı. Bağımsız aday Gök, Radyo Yüksel’de yapılan ve Gençlik FM, Batman FM ve Batman Süper FM’de ortak yayınlanan "Seçim Gündem" programında soruları cevaplandırdı. Saat 15.30-16.30 arasında yayınlanan programı Batman'da 4 yerel radyo ortak yayınla kitlelerine ulaştırdı. Yüksel Çiftçi’nin sunduğu ve bir saatten fazla süren "Seçim Özel" programında bağımsız aday Aydın Gök, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendilerinin seçimde büyük bir çalışma sürdürdüklerini belirten Gök, “Büyük ve heyecanlı bir çalışma içerisindeyiz. Bizi destekleyecek olan ve desteklemeyecek olan seçmenlerle bir araya geliyoruz ve şikayetler alıyoruz. Seçim heyecanın, sönük geçmesinin sebebi olarak da favori olarak gösterilen partilerin adaylarının memnun olunmamasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Ama bizde aşkla ve heyecanlı bir çalışma var bunu sahaya da yansıtıyoruz ve bize olan teveccühlerde toplu katılım ve desteklerde oluyor.” dedi.

Ciddi meseleleri masaya yatırdık

Seçim beyannameleri ile ilgili bilgi veren Gök, “Bizi Türkiye ve Kürdistan’ın ciddi meseleleri masaya yatırdık. Birilerinin yaptığı gibi seçim beyannamemize ayağı yere basmayan, absürt şeyler koymadık. Özellikle mazlum halkımızın hiç ilgilenmediği belki sorun olarak görmediği veya onların varlığını sorun olarak gördüğü meseleler değil. Örneğin LGBTİ’lerin hakları, diyanet kaldırılsın, din dersleri kaldırılsın gibi absürt istekler seçim beyannamemizde yoktur. Biz Batmanımızın, bölgemizin ve Türkiye’nin ciddi meselelerini masaya yatırıp bu beyannameyi hazırladık.” şeklinde konuştu.

Yeni sivil anayasa yapılmalıdır

Türkiye için düşündüklerinin başında yeni sivil anayasa olduğuna dikkat çeken Gök, “Bu zaten toplum beklediği arzuladığı bir olaydır. Çünkü biz biliyoruz ki anayasa askeri cunta ile hazırlanan bir darbe anayasadır. Bazı maddelerinde değişiklikler olmasına rağmen yamalı bir bohça görüntüsü veriyor. Bundan dolayı da halkımızın taleplerine cevap vermiyor. Biz yeni anayasada herhangi bir ırka vurgu yapılmasın. Hak ve özgürlüklere vurgu yapılsın.” ifadelerini kullandı. Yargıda adalet konusuna değinen gök, şöyle devam etti: “En önemsediğimiz konulardan biri de yargıda adalet konusudur. Mesela 28 Şubat süreci diye bir süreç var. Bin yıl devam edecek dediler. On binlerce insanımız mağdur edildi. Sonrasında ne oldu hükümet dedi ki generaller içeri atıldı bu darbelerin sivil ayağı içeri atıldı. Ama maalesef çok uzun süre geçmeden müebbetle yargılanan bu generaller delil yetersizliğinden beraat ettiler. Aynı şekilde siyasi sebepler sırf Kur’an dersi verdiği için yıllarca cezaevinde tutulan ve dosyaları tamamen boş, belki yardım yataklı cezası bile almayacak kişiler şuan hala cezaevinde ömür tüketiyor. Bunun bir örneğini yakın zamanda Adana’da İslami STK’ların 115 yıl ceza verildi. Sebep ne peki? Sadece Kur’an dersi vermek ve Kutlu Doğum programları düzenlemek. Demek ki 28 Şubat süreci bitmemiş ve yargıda adalet hala tecelli etmemiş. Orada adalet uygulanmıyorsa sadece saraylık görevi yapar.”

Müslüman Kürt halkımız çifte zulüm gördü

Müslüman Kürt halkının milliyetçilik ilkesi ve laikçilik ilkesi ile çifte zulüm gördüğünü dile getiren Gök, “Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana İttihat ve Terakki zihniyetinden beri milliyetçilik ilkesi ve laikçilik ilkesi ile Müslüman Kürt halkımız çifte zulüm gördü. Müslüman olması sebebiyle laiklikten, Kürt olması sebebiyle milliyetçilikten yıllarca darbe yedik. Bundan çatışma ortamı doğdu ve bundan da faydalananlar oldu. Son 30 yılın çatışma sebebi Kürt meselesi oldu ve PKK diye bir sorun çıktı ortaya. Kürt meselesini devletin ali çıkarları ve PKK’nın örgütsel çıkarları arasında gidip geldi ve en büyük zararı Müslüman Kürt halkımız gördü.” diye konuştu. Aydın Gök, Batman’ın sorunlarına değindiği programda son olarak seçim sürecinin sükunet içerisinde geçmesini dileyerek, “Bu sürecin seçim öncesi ve seçim sonrasında sükunet ve huzur içerisinde geçmesini diliyorum. Mutlaka her seçmenin tercih ve kriterleri vardır. Bunların başında olması gerekenin de eminlik, doğruluk, dürüstlük olması gerektiğine inanıyoruz. Perdenin arkasına geçtiğinde gerçekten beni hakkıyla temsil edecek vekaletimi verebileceğim, mecliste beni ve değerlerimi temsil edebilecek kim var ben ona vereyim diye hür iradesiyle oy kullansın. Bu durum şu an seçmenin imtihanıdır. Bundan sonra da seçilecek olan vekillerin imtihanı başlıyor. Rabbim bize hizmetkar olacak insanları tercih etmeyi nasip etsin.” dedi.

Etiketler : aydın gök
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kayapınar Belde Belediye Başkanı olarak..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’ın 3 ilçesi ve beldeler..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=