Lütfen bekleyin..



PKK'ya ait 2 sığınak, patlayıcı madde ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi

11 Mayıs 2020, 20:45 - Okunma: 909

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından Sason ve Kozluk ilçe kırsalında operasyon düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada, PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda 2 sığınak, çok sayıda silah, mühimmat, patlayıcı madde ve yaşam malzemesi ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından 10 Mayıs tarihinde Sason ve Kozluk ilçeleri kırsalında yer alan S. Gömük Alanında faaliyet gösteren BTÖ mensuplarının etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak başlatılan Kapan-4 operasyonu kapsamında tespit edilen 2 adet sığınak ve yere gömülü vaziyette plastik jelikan bidonlar içerisinde bir bixi, 200 bixi mühimmatı, bir 100’lük bixi mayonu, 60 M-16 piyade tüfeği fişeği, 20 adet 9 milimetre çapında tabanca fişeği ve 50 adet kalaşnikof fişeği ele geçirildi." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Ayrıca, 2 adet 5 kilogramlık kap içerine hazırlanmış amonyum nitratlı EYP düzeni, 10 kilogram amonyum nitrat, 70 metre elektrik kablosu, 2 Yaesu telsiz, bir Baofeng Marka telsiz, bir Alfa air marka alıcı-verici, 3 Casio marka saat, 3 elektrikli fünye, 30 metre infilaklı fitil, 10 pil, bir EYP anahtar düzeneği ve bir akımölçer, çok sayıda örgütsel doküman, giyim ve yaşam malzemesi ele geçirildi."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kayapınar Belde Belediye Başkanı olarak..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’ın 3 ilçesi ve beldeler..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=