Lütfen bekleyin..



Batman Umut Kervanından hayırseverlere "Ramazan" çağrısı

15 Mayıs 2020, 20:09 - Okunma: 936

​Ramazan ayında yetimler başta olmak üzere binlerce ihtiyaç sahibi aileye yardımda bulunduklarını belirten Batman Umut Kervanı, bu ayda daha fazla muhtaca ulaşmak için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, Ramazan ayının ilk 20 gününde yetimler başta olmak üzere imkânları ölçüsünde hayırseverlerin katkılarıyla binden fazla aileye 125 bin TL değerinde gıda paketi, 200 yetime 30 bin lira değerinde nakdi yardım gerçekleştirdiklerini belirti.

Batman Valiliğinin kurmuş olduğu Vefa Sosyal Destek grubu koordinasyonunda yardımlarını gerçekleştirdiklerini belirten Işık, konuşmasında, "Bizler Batman Umut Kervanı olarak mübarek Ramazan ayına girmemiz hasebiyle yapmış olduğumuz yardımlarımızı değerlendirip Batman halkını bilgilendirmek istedik. Ramazan ayının ilk 20 günü içerisinde binin üzerinde aileye ayni ve nakdi yardımlarımızı gerçekleştirdik. Bunlar yanımızda kayıtlı olan mağdur, muhtaç, mülteci ve yetim durumunda olan ailelerimizdir." dedi

"20 gün içinde bin'in üzerinde aileye 125 bin TL değerinde gıda ve 200 yetime 30 bin TL nakdi yardımda bulunduk"

Yaptıkları yardımları kategorize eden Işık, "Batman ve ilçelerinde toplam 75 bin TL değerinde 750 adet gıda kolisi mağdur ve muhtaç ailelerimize dağıttık. Ramazan ayının 15’ci günü Dünya yetimler günü olması hasebiyle her yıl gerçekleştirdiğimiz yetim giydirme projemiz vardı. Bu sene Covid-19 pandemi hastalığından dolayı alınan tedbirler çerçevesinde, çocukların dışarı çıkması uygun olmadığından yaptığımız giyim yardımımızı bu sene gerek evlerine giderek, gerekse de annelerini derneğe çağırarak yardımlarını nakdi olarak toplamda 200 yetime 30 bin TL değerinde nakdi yardım teslim ettik. Yine aynı şekilde yanımızda kayıtlı olup mağdur ve muhtaç olan ailelerden toplam 24 aileye 20 bin lira değerinde nakdi olarak yardımlarımızı gerçekleştirdik. Ramazan ayının ilk 20 günü içerisinde toplamda bin ’in üzerinde aileye ayni ve nakdi olarak 125 bin lira değerinde yardımımızı gerçekleştirdik. Kimi bu yardımlarımızı hayırseverlerde iştirak ederek bire bir yanımızda durarak bu muhtaç ailelere yardımlarını ulaştırdılar." diye konuştu

"Batman halkına çağrıda bulunuyoruz"  

Işık son olarak "Şu anda Ramazan ayının son haftasına girmiş bulunmaktayız. Bizler buradan bütün Batman halkına çağrıda bulunuyoruz. Gelin sizlerde bu hayırlı kervana katılın dilerseniz yapacağınız yardımları kendi elinizle dağıtabilir, dilesinizde sizin vekâletiniz doğrultusunda istediğinin mağdur, muhtaç, yetim ve mültecilere yardımlarınızı ulaştıralım.  Ramazan ayının son haftası olması hasebiyle hayırseverler fitrelerini, zekâtlarını veya sadakalarını muhtaçlara veya yetimlere ulaştırmak üzere Ramazan ayı bitmeden önce getirip Umut Kervanına bağışlamaları çağrısında bulunuyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=