Lütfen bekleyin..



Umut Kervanı "Kadir Gecesi" dolayısıyla bir mesaj yayımladı

19 Mayıs 2020, 14:39 - Okunma: 926

​Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, bin aydan daha hayırlı olduğu ayetle belirtilen "Kadir Gecesi" dolayısıyla yazılı olarak yayımladığı mesajda, bu gecenin başta İslam ümmeti olmak üzere tüm insanlığa hayırlar getirmesi niyazında bulundu.

Vakıf tarafından paylaşılan mesaj, Kadir suresinin "Biz O'nu Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve ruh o gece rablerinin izniyle her iş için inerler. O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir." ayetleri ve Peygamber Efendimiz'in "Kadir Gecesi'ni fazilet ve kutsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah'tan bekleyerek ibadet ve taatle geçiren kimsenin (kul hakkı hariç) geçmiş günahları bağışlanır." hadisiyle başladı.

Mesajın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Başı rahmet ortası mağfiret ve sonu cehennemden azad olan mübarek ayın son günlerine geldik. Özellikle Ramazan ayının son on günü tekli gecelerde aradığımız ve bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesinin tüm insanlığa bilhassa İslam ümmetine hayırlar getirmesini Rabbimizden niyaz ederiz. Bu mübarek geceye isabet etmeyi ve yapılacak hayırlı bir amelin karşılığında bin aylık bir hayır yapmış gibi karşılık elde ettiğimiz ibadetler ve hayırlı ameller işlememizi Rabbimiz bizlere nasip etsin. Bu nedenle de hayır ve hasenatlarımızı diğer zamanlara göre daha çoğaltmalı yetim ve muhtaçları gözetmeliyiz. Bu vesileyle, Kadir Gecesi'nin ümmete hayırlar getirmesini ve geçmiş günahlarımızın bağışlanmasına vesile olmasını Rabbimizden niyaz ederiz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=