Lütfen bekleyin..



​Batmanlılar, bayram namazını dualarla evlerinde ihya ettiler

24 Mayıs 2020, 14:23 - Okunma: 3166

Batmanlılar camilerin kapalı olmasından dolayı, Ramazan ayı bunca teravihlerini evlerinde kıldıkları gibi, bayram namazını da evlerinde aileleriyle birlikte ihya ettiler.

İslam âlemi, bu yıl Ramazan ayını yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler ve tedbirler kapsamında teravih namazı, mukabele, toplu iftar ve sahur gibi bu ayın birçok güzelliğinden mahrum geçirdi.

Her Ramazan ayında Bayram namazı için tıklım tıklım olan camiler, bu yıl Covid-19 nedeniyle teravih ve kadir gecesinde olduğu gibi bayram namazında da boş ve öksüz kaldı. Batmanlılar, önceki kandillerde olduğu gibi bayram namazını da ailece evlerinde ihya ediyor.

Batmanlıların Bayram namazlarında 7'den 70'e camilere akın eden halk, bu yıl ise camilerin Covid-19 salgını nedeniyle kapalı olmasından dolayı bayram namazını evlerinde dualarla ihya ettiler.

Bayram namazını camide kılamamanın hüznünü yaşadıklarını belirten Mustafa Özcan, "Bugün ramazan bayramının ilk günü malum salgından dolayı camilerimiz ramazan ayında kapalıydı teravihlerimizi ve ibadetlerimizi buruk da olsa evde idrak ettik. Bizi Ramazan Bayramına ulaştıran Allah’a ne kadar hamd etsek azdır. Bu gün sabah erken kalkıp ilk iş olarak camilerde kılamadığımız bayram namazımızı ailece kıldık. Malum sokağa çıkma yasağı olduğu için ilk yaptığımız şey ailelerimizle bayramlaşmak olacak. Gönül isterdi ki bütün aile beraber bayramlaşsaydık Annemizin elini öpüp hep birlikte neşe içinde geçirebilseydik. Bu bayram burukta olsa Allah’ın verdiği bir imtihandır. Ramazan bayramı için her sene hiçbir şey olmamış gibi hazırlığımızı yaptık. Diğer bayramlardaki heyecanı yaşamak için şekerlerimizi de alarak sanki birileri bizi ziyaret ediyor gibi hazırlığımızı yaptık. Burukta geçse de bayram bütün aile ferlerini arayarak bayramlarını kutlayacağım inşallah. Buradan bütün Müslümanların bayramını kutluyorum." diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=