Lütfen bekleyin..



‘Zalimler hep lanetle anılacaklardır’

06 Ekim 2015, 16:22 - Okunma: 2336

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, 7 Ekim 2014’te katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının ‘İnsanlığa karşı işlenen suçlar’ kapsamında yargılanması ve olayların azmettiricilerinin de davaya dâhil edilmeleri gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı,  7 Ekim 2014’te vahşice işkence yapılarak katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş ve Ahmet Hüseyin Dakak, Turan Yavaş ve Cumali Güneş’in şehadet yıldönümleri nedeniyle açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Ekim 2014’te Abdullah Öcalan kardeşi Mehmet Öcalan aracılığıyla, ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP MYK’sının sokağa çıkma ve her tarafı Kobani'ye çevirme çağrısı yapmaları sonucu üç gün devam eden saldırılarda 54 kişi hayatını kaybetti.” denildi. 
Yüzlerce eve, camiye, medreseye, Kur'an kursuna, okuma evlerine, kurumlar ve işyerlerine saldırıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Saldırılarda en çok HÜDA PAR ve ona yakın STK'lar hedef alındı. Olayların en acısı Diyarbakır'da bayramın 4.Günü olan 7 Ekim'de Kurban eti dağıtan Yasin Börü ve beraberindekiler Kürdistan tarihinde ve bu coğrafyada görülmemiş şekilde vahşi ve barbarca bir şekilde işkence ile şehid edildiler. Olaylar sırasına yuvasına çekilen devlet dindar halkın katledilmesini seyrederek, bu vahşi suça ortak oldu.” ifadelerine yer verildi. 
Açıklamanın devamında, HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından yaşanan 6-8 Ekim olaylarına karıştıkları tespit edilen 22’si tutuklu, 7’si tutuksuz, 5’i firari 34 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasına önceki gün Ankara’da başlandığı belirtilerek, şöyle devam edildi: “Ancak kamuoyunda olduğu gibi bizlerde davanın etkin bir soruşturma yapılmadığı, mahkeme yapılmadan ard arda tahliyeler yapıldığı ve davanın sulandırılmak istendiği kaygısını taşıyoruz.”
Katillerin siyasi saikle bu cinayetleri işlediğinden “İnsanlığa karşı işlenen suçlar” kapsamında yargılanması ve olayların azmettirici olan Demirtaş, HDP MYK’sı ve DBP D.Bakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt gibi isimler de davaya dahil edilmeleri gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, “Aksi durumda işlenen vahşi suçlar 20-30 sokak tetikçisine mal edilerek, asıl faillerin korunup dosya kapatılmaya çalışılacağı kaygısını taşıyor ve bunun takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz.” denildi.
Açıklamada, “Ayrıca Şırnak’ta öldürülen bir PKK’linin cesedinin zırhlı araca iple bağlayıp sürükleyenlerle Yasin Börü ve arkadaşlarını işkenceyle öldürenler aynı zihniyeti taşıdıkları açıktır. Bu olayı da aynı şekilde lanetliyoruz.” denilerek tepki gösterildi.  
Açıklamanın sonunda, “Son olarak Aziz şehidlerimizi ve mübarek hatıralarını unutmayıp canlı tutacağımızı ve zalimleri, Rabbimizin, “Zalimler yakında nasıl bir inkılapla devrileceklerini göreceklerdir…” fermanına havale ediyoruz.” denildi. (batmanbasin.com)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=