Lütfen bekleyin..



Biyolojik dengeyi sağlamak için 1000 keklik doğaya bırakıldı

03 Haziran 2020, 15:14 - Okunma: 1800

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü; biyolojik dengeyi sağlamak ve tarımdaki ilaçlamayı bitirmek için merkeze bağlı 3 ilçe ve 7 köyde 1000 kekliği doğaya salıverdi.

Keklik bırakmaya Batman Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Demir ve bazı kurum müdürleri, muhtar ve köylüler eşlik etti.

Keklik bırakma esnasında kısa bir konuşmaya yapan İl Müdürü Mehmet Demir, "Süne ve kımıl ile mücadelenin hem ilaçlı yöntemi var hem de böyle biyolojik yöntemi var. Bu kekliklerimizi araziye bırakıp aynı zamanda doğal yaşamlarına devam ederken süne ile mücadele ediyor." dedi.

Biyolojik dengeyi sağlamak için 1000 keklik doğaya bırakıldı

Demir, konuşmasının devamında, "GAP idaresi bütçesinden Batmana bağlı Kozluk, Gercüş, Beşiri ve il merkezde toplamda 7 köyde 1000 kekliği doğaya bıraktık. Beklentimiz kekliklerin tarladaki ürünlere zarar veren (süne, kımıl) bu canlılarla beslenmesi ve buğdaydaki olan zararın daha az olmasına yol açmasıdır. Buradan da katkılarından dolayı GAP idaresi ve Batman valiliğine teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Biyolojik dengeyi sağlamak için 1000 keklik doğaya bırakıldı

Doğaya bırakılan Kekliklerin tarım arazileri için çok faydalı olduğunu belirten Recepler köyü Muhtarı Hamza Budakar, "Köyümüze getirilen ve doğaya bırakılan keklikler tarım arazilerimiz için çok faydalıdır. Tarımda 'süne, kımıl' diye hayvan var, keklikler onları yiyorlar. Daha önce tarım için ilaçlamalar yapılıyordu şimdi yapılmıyor. Tabi doğaya bırakılan keklikler tarım ilaçlamaları gerek bırakmıyor, ürüne zarar veren hayvanları tüketiyorlar. İnşallah bizim tarım arazilerimiz için iyi olur. Keklikler hiçbir ekine zarar vermediği gibi çokta faydası var. Kekliklerin köyümüze yakın bir yerde bırakılması bizi çok sevindirdi, tabi tarım arazilerimiz içinde çok faydalı olacak. Buraya gelen her kese teşekkürlerim." dedi. (İLKHA)

Biyolojik dengeyi sağlamak için 1000 keklik doğaya bırakıldı 

Biyolojik dengeyi sağlamak için 1000 keklik doğaya bırakıldı 

Biyolojik dengeyi sağlamak için 1000 keklik doğaya bırakıldıpat

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..
Havaların ısınmasıyla birlikte ağaçların ve bahçelerin bakım zamanı geldi. ..
Batman Üniversitesi'nde "Türkiye Yüzyılı Kapsamında Enerji ve Made..
Organik bir ilaç faydası veren, vitamin ve mineraller açısından birçok hast..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=