Lütfen bekleyin..



Batman’da hastanın böbreklerinden 300 taş çıkarıldı

07 Ekim 2015, 14:01 - Okunma: 3047

Böbrek rahatsızlığından dolayı Irak Kürdistanı’n Dıhok kentinden Batman’da özel bir hastaneye gelerek ameliyata alınan bir hastanın böbreklerinden 300 parça taş çıkarıldı.

Irak Kürdistanı’n Dıhok kentinde yaşayan 35 yaşındaki Faysal Süleyman Hasan, bulunduğu kentte şiddetli karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde kendisine her iki böbreğinin alınması gerektiği belirtilen Hasan, yeni bir tahlil alınması için Batman’daki özel bir hastaneye başvurdu.

Batman’daki özel hastanede yapılan tetkiklerin ardından acil olarak ameliyata alınan hastanın, yaklaşık 3 saat süren kapalı olarak yapılan operasyonla böbreklerinden 300 taş çıkarıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanı Dr.Gökmen Akarer, hastanın böbrekleri alınmadan başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hastanın durumunun iyi olduğunu ve iki gün içerisinde hastayı taburcu edeceklerini ifade eden Akarer, “Dıhok’ta hastaya, yapılan tetkiklerde böbrek yetmezliğinin olduğu, her iki böbrekte taş olduğu ve böbreklerinin alınması gerektiği söylenmiş. Hasta bize başvurdu. Biz burada hastaya yaptığımız tetkiklerde özellikle sağ böbreğinin fonksiyonun baya azaldığı, fakat sol böbreğinin iyi çalışması için umut olduğunu gördük. Tetkiklerimizi yaptık, hastayı yatırdık. Hastayla iletişimimiz iyi oldu, hasta da bize uyum gösterdi. Aynı seansta her iki böbrek onarımını yaptık. Kapalı bir operasyonla yaptık. Operasyonumuz yaklaşık 3 saat sürdü. Neredeyse böbrek taşlarının yüzde 95’i temizlendi. Hastanın her iki böbreğinden 300 adet küçük taşlar çıkardık. Hastamızın genel durumu gayet iyidir. Her iki böbreğine stent koyduk. Şuan idrar çıkışları gayet iyi ve inşallah 2 gün içerisinde hastayı taburcu edeceğiz.” dedi.

Böbreklerinin iflas etmek üzereyken kendisine yapılan ameliyat sonrası yeniden hayat bulduğunu söyleyen 35 yaşındaki Faysal Süleyman Hasan, böbreklerinden çok sayıda taş çıkmasından dolayı şaşkınlığını gizleyemediğini belirterek, mutluluğunu dile getirdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Etiketler : böbrek ameliyatı
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=