Lütfen bekleyin..



Esnaf son dönemlerde artan hırsızlık olaylarına tepkili

18 Haziran 2020, 10:35 - Okunma: 2487

​Batman merkez ulu camii sokağı esnafı son dönemlerde artan hırsızlık olaylarına tepki gösterdi. İşyeri sahipleri, peş peşe yaşanan hırsızlıklar nedeniyle emniyetten yardım beklediklerini söyledi.

Ulu cami sokağı esnafı kendilerinin ve işyerine gelen vatandaşların yaşanan hırsızlık olaylarından son derece mağdur olduklarını belirterek, her gün yaşanan hırsızlık olaylarının kendilerini bezdirdiğini söyleyerek, emniyetten sorunlarına kalıcı çözüm bulmalarını istediler.

“Gündüz Emniyet personellerinin veya sabit çarşı bekçisi görevlendirilmesini istiyoruz”

Gün içinde sokaklarının çok işlek olduğunu belirten esnaf Lokman Tay, “Ulu cami sokağımız hemen hemen her vakit yoğunluğun yaşandığı bir sokak. Son birkaç gündür hırsızlık olaylarında ciddi bir artış var. Her gün birkaç vatandaşın ya telefonlar yâda cüzdanları çalınıyor. Bazı müşterilerimiz çocukları için ihtiyaç gereği alış verişini yaptıktan sonra bir bakıyor ki cüzdanı yok. Bizde bu duruma çok üzülüyoruz. İş yerlerimizdeki kameralarımızın da yetersiz kalıyor. Bazen hırsızlık olayına denk geldiğimizde bile; biz baş edemiyoruz. Özellikle emniyet müdürümüzden ricamız ki bu konularda da çok duyarlı olduğunu da biliyoruz. Özellikle gündüz vakitlerinde sabit çarşı bekçisi veya emniyet personellerinin görevlendirilmesini rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Halk ve esnaf hırsızlık olaylarından çok mağdur”

Sokaklarında hırsızlık olaylarında artış olduğunu ifade eden esnaf Metin Avşin, “Son zamanlarda sokağımızda bayağı hırsızlık olmaya başladı. Biz esnaf olarak yetkililerden gün içinde çarşıyı kontrol edecek sabit iki tane bekçi olmasını istiyoruz. Son zamanlarda yaşanan hırsızlık olaylarında vatandaşlarımız perişan hale geldi. Evlerinden alış veriş yapmak için çıkan vatandaşların kalabalıkta cüzdan ve telefonları çalınıyor. Bir gün önce bir müşterimiz alış veriş yaparken cüzdanı çalındı ve bulamadı. Cami’de bile namaz kılanların cüzdan ve telefonları çalınıyor. Mağdur olan halk ve esnaf olarak bu duruma bir an önce yetkililerin müdahale etmesini talep ediyoruz.” diye konuştu.

“Ulu cami sokağına ya güven timi ya da çarşı bekçileri kalıcı olarak gönderilsin”

Diğer bir esnaf Kutbettin Gök, “Son bir haftadır hırsızlık olayları çoğalmış durumda. Biz esnaf olarak hırsızlara tepki veremiyoruz. En son bayanların namaz kıldığı ulu cami bölümünde bile hırsızlık olayında bir bayanın altın küpesi çantasından çalındı. Alış verişe gelen vatandaşlar bir bakıyorlar cüzdanları çalınmış. Bu olaylarda hem vatandaş mağdur oluyor hem esnaf. Birkaç gün önce esnaf komşumuzun 6 bin lira değerindeki cep telefonu tezgâh üzerindeyken çalındı. Bunun gibi birçok örnek verebilirim. Sayın Emniyet müdürümüzden acilen ulu cami sokağına ya güven timi yâda güvenlik güçlerinden çarşı bekçilerinin kalıcı olarak gönderilmesini istiyoruz.” dedi. (İLKHA)








  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=