Lütfen bekleyin..



Batman'da kaçak kesim masaya yatırıldı

18 Haziran 2020, 12:42 - Okunma: 2317

Batman'da yapılan kaçak kesimler ve buna bağlı oluşan vergi kaybı ile sağlık sorunları Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı.

Toplantıda; Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü tarafından ilde kaçak kesim ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar ve gerçekleştirilen denetimlere ilişkin yapılan bilgilendirmenin ardından, kaçak kesimle daha etkin bir şekilde mücadele edilmesi için yürütülmesi gereken çalışmalar görüşüldü. 

Konuşmasında, kaçak kesimle birlikte ciddi bir vergi kaybı ve kamu sağlığı problemi ile karşı karşıya kalındığını belirten Vali Şahin, “Düzensiz ve usulüne uygun yapılmayan kesimler, tamamen kayıt dışı ve çok ciddi bir problem. Belediye ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri koordineli bir şekilde çalışarak, çok ciddi bir denetim mekanizması kuracaklar. Bunun sonucunda; herkes, usulüne uygun müstahsil makbuzu kesilmiş, mezbahaneye girmiş ve mezbahaneden faturalandırılmış ve mühürlenmiş etleri kasaplarında satacak. Satmadıkları takdirde çok ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklar. Bu denetim mekanizması sağlandığı taktirde toplum olarak daha sağlıklı et yemiş olacağız.” dedi.

Konu hakkında detaylı bir çalışmanın yapılmasını isteyen Şahin, ileriki bir tarihte tüm paydaşların katılacağı bir toplantının düzenlenmesi konusunda ilgili kurumlara talimat verdi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..
Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Sütçü, 7 aydır Fi..
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=