Lütfen bekleyin..



Batman Minibüsçüler Odası'nda "başkanlık seçiminde usulsüzlük" iddiası

18 Haziran 2020, 20:20 - Okunma: 2663

Covid-19 pandemi süreci öncesi seçime gitmesi beklenen, ancak salgın nedeniyle seçimleri ertelenen Batman Minibüsçüler Odası başkanlık seçiminde bazı usulsüz işlemlerin yapıldığı iddia edildi.

Seçimde aday olan minibüsçü esnafından Muhammet Turan, usule aykırı şekilde seçim öncesinde bazı üyelerinin Batman Şoförler Cemiyeti'ne kaydedildiğini söyledi.

"Seçim öncesi haksızlığa mahal verecek bazı gelişmeler yaşandı"

Batman Minibüsçüler Odası Başkan Adayı Turan yaptığı açıklamada, "Batman Minibüsçüler Odası'nda seçim öncesi adaylığımızı belirtmiştik. Ancak pandemi süreci nedeniyle seçimler ertelendi ve önümüzdeki günlerde yeniden yapılması gündemde. Fakat seçim öncesi haksızlığa mahal verecek bazı gelişmeler yaşandı. Batman'da yüzlerce oto galeri esnafı odada kayıtlı iken, haberleri olmadan Batman Şoförler Odası'na üyelikleri yapıldı. Bu, usulsüz bir girişim olduğu gibi yüzlerce oto galeri esnafına da haksızlıktır." dedi.

"Yapılan işlemi hakkaniyete uygun olarak görmüyoruz"

Turan konuşmasının sonunda, "Oto galeri esnafı, yeniden masraf altına girecekleri gibi, kendi iradeleri olmadan yapılan girişimden rahatsız olmuşlardır. Zaten kendileri Minibüsçüler Odası'ndan ayrılmak istemedikleri gibi Şoförler Odası'na gitmeyi gereksiz görüyorlar. Bu insanların oy ve tercihlerini bildiklerinden, yapılan işlemi hakkaniyete uygun olarak görmüyoruz. Buradan Valilik Takdir Komisyonu ve ilgili kurumlara sesleniyoruz; lütfen bu haksızlığa seçim öncesi mahal vermeyin." diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=