Lütfen bekleyin..



Batmanlı kadınlar Yasin Börü ve arkadaşlarını yâd etti

07 Ekim 2015, 23:27 - Okunma: 3251

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, 6-7 Ekim'de vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için kadınlara özel anma programı düzenledi.

6-7 Ekim'de vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi tarafından düzenlenen kadınlara yönelik, Yasin Börü ve arkadaşlarını anma programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle saat 13.30'da başlayan programın açılış ve selamlama konuşmasını Sultan Demir yaptı.

Şahadetin yeryüzünde yaşayan tüm Müminlerin arzuladığı en yüce makam olduğunu ifade eden Demir, “Zalimler, 6-7 Ekim saldırılarında Yasin ve arkadaşlarını katlederek çirkin amaçlarına ulaşacaklarını sanmışlardı. Sakallı ve çarşaflı kişilere, İslami kurumlara, Kur'an kurslarına, yardım faaliyetlerinde bulunan dernek ve vakıflara saldırılar yaptılar.  Müslümanlar birlik ve beraberliklerini sağlamadıkları sürece zalimlerin saldırıları devam edecektir. Şunu unutulmamalı ki şanı yüce Allah, daima Müslümanların yar ve yardımcısıdır. Müslümanları hiçbir zaman yardımsız bırakmamış ve bırakmayacaktır.” dedi.

Demir, “İki ateş arasında bırakılmış, Allah'tan başka dostu olmayan, fakir ve yetimlere yardımcı olmak için yola çıkan bu gencecik fidanları büyük şeytan Amerika'nın taşeronu PKK'li çeteler gerçekleştirdi. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri ve bu saldırıya göz yumanları önce Allah'a şikâyet ediyor sonra da halkımızın vicdanlarına havale ediyoruz.” diye konuştu.

Açılış ve selamlama konuşmasının ardından 6-7 Ekim vandalizmi ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı. Program, sinevizyon gösteriminden sonra Zeynep Gülşen'in yaptığı konuşmayla devam etti.

Tarih boyunca hak ve batıl mücadelesinin var olduğunu vurgulayan Gülşen, şunları söyledi: “Yıllar yılı, yüzlerce azizimizi kurban verdiğimiz bu ilahi davada Rabbimizin rahmet ve inayetini bekliyoruz. İslam uğruna akıtılan kanların ümmetin uyanış, diriliş ve özgürlüğüne vesile olmasını diliyoruz. Ta geçmişten bugüne hain örgüt, hiçbir şekilde değişmedi. Kan ve kaostan beslendi. Nasıl ki dün asıl hedeflerinde İslam var idiyse bugün de İslami olan her şeyi hedef aldıklarına 6-7 Ekim'de yakinen şahitlik ettik.”

Gülşen'in konuşmasının ardından günün anlam ve önemini içeren ezgiler seslendirildi. Ardından Talibe Balur'un yaptığı Kürtçe konuşmadan sonra program son buldu. (M. Sait Çelik – İLKHA)
















 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Deniz ve çay balıklarında av yasağının başlamasını değerlendiren balık satı..
Batman'da bir şahıs üzerinde yapılan aramada, tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da iki günlük güneşli havanın ardından tekrar başlayan kısa süre..
Ramazan Bayramı tatili için şehir dışından Batman'a gelen vatandaşlar, ..
Batman'da bir otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu yaşanan kazada 3..
Batman'da yanlış aşı yapıldığı iddiasıyla 30 keçisinin telef olduğunu b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=