Lütfen bekleyin..



Batman Kardelen Mahallesi muhtarı hizmet ve taleplerini anlattı

30 Haziran 2020, 10:30 - Okunma: 2498

Batman Kardelen Mahallesi (Emekli TOKİ) Muhtarı Kemal Özdemir, yaklaşık bin 750 hane ve 8 bine yakın vatandaşın yaşadığı mahallede yaptığı çalışmaları ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Yakın zamanda Kardelen Mahallesinin Batman’ın en güzel mahallesi olacağını belirten Kemal Özdemir, taziye evi taleplerinin karşılandığını ifade ederek, “TOKİ’mizin en büyük eksikliklerinden olan taziye evi konusunda yer tahsisi yapılmış olup, sayın valimizin onayı ile yer talebinde bulunduk. İsteğimiz olumlu karşılanıp onaylanmıştır.” dedi.

Mahallede spor kompleksi yapmayı planladıklarını vurgulayan Özdemir, “Bu projemiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığına havale edildi. En kısa zamanda inşallah olumlu bir netice alacağız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden halı saha talebinde bulunduk. İsteğimiz olumlu karşılanıp halı saha yapımına başlanıp temeli atıldı. Mahallemize kapalı spor kompleksi için girişimde bulunup onaylanması için Ankara’da genel müdürlüğe gerekli evraklar gönderilmiş olup inşallah bu konuda da geleceğimiz olan çocuklarımıza sosyal aktivitenin önünü açmış olacağız inşallah.” diye konuştu.

Mahalledeki yol sorununa ilişkin de konuşan Özdemir şunları söyledi: “Caddelerimizin zemini kilit taşı olduğundan dolayı devamlı çökmeler meydana gelmektedir. Bu konu ile ilgili Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne müracaatımızı yaptıktan sonra bu belediyenin bu seneki asfaltlama programına dâhil edilmiş bulunmaktadır. Çöken yollar asfaltlama işlemi en kısa zamanda gerçekleşecektir.”

“Tandır ekmeği kültürümüzden gelen bir gelenektir”

Mahallede yeni tandırların yapılması için müracaatta bulunduklarını dile getiren Özdemir, “Mahallemizde gelişi güzel yapılan tandırların bazı şikâyetlere sebep olmasından dolayı belediye tarafından yıkımı gerçekleştirilmişti. Kültürümüzden gelen bir adet olan tandır ekmeği yapımının yıkımdan sonra yerine yenilerinin yapılmaması buradaki vatandaşı mağdur etmiş durumdadır. Yıkılan ekmek tandırların yerine belediyeden daha düzenli, daha kullanışlı ve şikâyetlerin önüne geçilebilecek yeni tandır yeri için gerekli yerlere müracaatlarımızı yaptık. Belediye yetkililerinden inşallah güzel, nezih tandır yapımına başlamalarını bekliyoruz. Belediye Sosyal İşler Müdürlüğüne yapmış olduğumuz müracaat kabul edilmiş olup inşallah en kısa sürede halk ekmeği kulübeleri faaliyete geçecektir.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımızın da isteği üzerine PTT şubesi talep edeceğiz”

Konuşmasının devamında Özdemir, şunları söyledi: “Buradaki vatandaşların geneli emeklidir. Bu vatandaşlar maaşlarını almak için şehir merkezlerindeki PTT şubelerine gitme mecburiyetinde kalmaktadırlar. Bu vatandaşlarımızı çok zor durumda bırakmaktadır. Vatandaşlarımızın da isteği üzerine PTT Genel Müdürlüğüne müracaatımızı yapacağız inşallah. Ayrıca parklara spor aletlerin konulması için belediyeye müracaat yapılmıştır. Bu konuda da inşallah olumlu bir yanıt beklemekteyiz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
11 ayın sultanı rahmet ayı Ramazan ayında halkın ekmek ve pide ihtiyaçların..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, erkek berbe..
Batman'da bir motosikletlinin seyir halindeki otomobile arkadan çarpmas..
Batman'da gece yarısı meydana gelen silahlı saldırıda biri kadın 2 kişi..
Uyuşturucu ile mücadele hakkında açıklama yapan HÜDA PAR Batman Milletvekil..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, '..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=