Lütfen bekleyin..



İki haftadır su sorunu yaşayan köylüler eylem yaptı

26 Temmuz 2020, 12:54 - Okunma: 2283

Batman merkeze bağlı Recepler (Receba) köyü sakinleri, yaklaşık 15 gündür sularının akmadığını belirterek eylem yaptı.

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı ilde günlerdir susuz kaldıklarını ifade eden köylüler, mağduriyetlerinin giderilmesi için Türkiye Petrollerine (TP) ait Batı Raman AP2 İstasyonu önünde traktörlerle yolu kapatarak eylem yaptı.

Köy halkının yanı sıra köydeki hayvanların da susuzluk nedeniyle büyük bir zorluk çektiğini vurgulayan köylüler, yaşadıkları sorunun bir an önce giderilmesini istedi.

Recepler Köy Muhtarı Hamza Budakar, Türkiye Petrolleri ile 50 yıldan fazladır su ile ilgili bir anlaşma yaptıklarını ve o yıllardan bu yana sularının verildiğini söyledi. Zaman zaman Türkiye Petrollerinin sularını bir bahane ileri sürerek sularını kestiğini ileri süren Budakar, bunun insani olmadığını kaydetti.

Budakar, “Yaklaşık 2 haftadan bu yana sularımız akmıyor. Köyde 700'ün üzerinde nüfus var. Susuzluktan dolayı hem köy halkı hem de hayvanlar perişan bir haldedir. Yıllar önce Türkiye Petrolleri ile yaptığımız anlaşma gereği suyumuzun verilmesi ve hiçbir zaman kesilmemesi gerekir. Yetkililerle yaptığımız görüşmede kesintinin kendilerinden kaynaklandığını belirtiyorlar. Bizler suyun bir an önce verilmesini istiyoruz." dedi.

Aşırı sıcakların kendilerini bunalttığını, üstüne su kesintisinin de yaşandığını dile getiren Veysi Karakuş, "15 gündür köyde su yok. Hem biz hem de hayvanlar susuz kalıyoruz. Bir sürü ihtiyacımız var. Bayram arifesindeyiz. Yetkililerden ricamız bu suyu halletmeleridir. Bu şekilde olmaz, insanlar perişan oluyor." İfadelerini kullandı.

Jandarmanın gelmesiyle eylemlerini sonlandıran köylüler, yetkililerinin kendilerine en kısa sürede sularının geleceğini bildirdiğini kaydettiler.(İLKHA)







  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=