Lütfen bekleyin..



Batman’da tekstil eğitimi verilecek

28 Temmuz 2020, 13:22 - Okunma: 10320

Batman’da Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım ve Tekstil Bölümünde tekstil eğitimi verilecek.

62 dönüme kurulan ve öğrenci kayıtlarının devam ettiği lisede moda tasarım ve tekstil,  endüstriyel örme, tekstil makineleri bakın ve onarım, elektrik, elektronik, mekatronik ve endüstriyel bakım onarım bölümlerinde eğitimler verilecek.

250 kişilik spor salonu, halı saha, 2 basketbol sahası ve fitnes alanı bulunan okulda ayrıca şehir dışından gelecek öğrenciler için 150 erkek, 150 kız öğrenci yurdu bulunduğu belirtildi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Batman Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Ali Öztürk, “Bu lise şehrimizde gelişen tekstil sektörünü destekleyecek, tekstil firmalarının kalifiye ara eleman, tekniker ve makine bakımcısı ihtiyacını karşılayacak, bu okuldan mezun olan gençlerimiz tekstil sektöründe iş bulabileceklerdir. Bu yüzden bu lisenin şehrimizde açılması oldukça faydalı ve önemlidir.” dedi.

Okul Müdürü Veysi Bulut, TEKSİAD Başkanı Mehmet Ali Öztürk'e ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip sosyal alanları ve modern derslikleri ile 62 dönüme kurulan okulda öğrenci kayıtlarının devam ettiğini belirtti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=