Lütfen bekleyin..



Batman'da öğrencilere 'başarı bursu' verilecek

28 Temmuz 2020, 18:15 - Okunma: 2770

Batman Ticaret ve Sanayi Odası ile Batman Ticaret Borsası, Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine merkezi sınav puanıyla yerleşecek öğrencilere mesleki eğitim başarı bursu vereceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan “Mesleki Eğitim iş Birliği Protokolü” ile Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje okulu kapsamına alındı.

Batman Ticaret ve Sanayi Odası ve Batman Ticaret  Borsasının  katkılarıyla 2019-2020 eğitim öğretim yılında 10, 11 ve 12'nci sınıflardan 10'ar öğrenci olmak üzere toplamda 30 öğrenciye başarı bursu verildi.

Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir yaptığı açıklamada, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarına göre Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini tercih edecek en yüksek puanlı 10 öğrenciye, 4 yıllık eğitim süresince, her eğitim ve öğretim dönemini kapsayacak şekilde yıl boyunca 9 ay süreyle burs desteği sağlanacağını bildirdi.

Demir, "Burstan yararlanan öğrencilere organize sanayi bölgelerindeki işletmelerde staj imkanı sunulacak olup mezun olduklarında istihdamlarına öncelik sağlanmasına destek verilecektir." dedi.

Mesleki eğitimin öneminden bahseden Demir, gençlerin iş kaygısına son verip geleceklerini planlamalarının yolunun mesleki eğitimden geçtiğini ifade etti.

Demir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Meslek Liseleri ile ilgili çalışmalarının yaklaşık 1 yıldır devam ettiğini belirterek ara eleman ve istihdam alanlarında bunların meyvelerini almaya başladıklarını vurguladı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kayapınar Belde Belediye Başkanı olarak..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’ın 3 ilçesi ve beldeler..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=