Lütfen bekleyin..



Vatandaşlar, Kurban Bayramı’nın İslam âlemine sağlık ve huzur getirmesini temenni etti

29 Temmuz 2020, 20:27 - Okunma: 3002

Kurban Bayramı’nın İbrahim'i bir şuurla ihya edilmesi gerektiğini belirten Batman'daki vatandaşlar, bayramın İslam alemi ve insanlığa huzur getirmesini, Coronavirus salgınının sona ermesi temennisinde bulundular.

Kurban Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan İlke Haber Ajansı’yla (İLKHA) paylaşan Batman'daki siyasi parti başkanları ve STK temsilcileri ile vatandaşlar, bayramın İslam âlemi ve insanlığa huzur getirmesini, dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgınının bir an evvel son bulmasını temenni ettiler. Vatandaşlar, pandemi sürecinden dolayı eski bayramları aradıklarını kaydetti.

Vatandaşlar, Kurban Bayramı’nın İslam âlemine sağlık ve huzur getirmesini temenni etti

“Bütün Müslümanların Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum”

Başta Batman halkı olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik eden HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, “Bizi bir Kurban Bayramına ulaştıran Rabbimize hamdu senalar olsun. Başta Batmanlı hemşerilerim olmak üzere bütün Müslümanların Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Kurban Bayramı’nın dünyada esaret altında bulunan veya emperyalistlerin baskısı altında bulunan İslami değerlerimizin özgürlüğüne kavuşması, Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi gibi tekrar asli fonksiyonlarına dönüşmesi ve Müslümanların kontrolüne girmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz. Tekrar bütün Müslümanların Kurban Bayramı’nı tebrik eder hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Vatandaşlar, Kurban Bayramı’nın İslam âlemine sağlık ve huzur getirmesini temenni etti

“Kurban Bayramı tüm Müslümanlara kurtuluş vesilesi olsun”

Batman Medya Mensupları Cemiyeti (BAMMED) Başkanı Mehmet Salih Özcan, "Allah'ın müminlere armağanı olan bayramlardan birini daha idrak etmiş olacağız. Acılarla çevrili İslam coğrafyasında karşıladığımız Kurban Bayramı'nın tüm Müslümanlara kurtuluşun kapısını aralamasını, en kısa zamanda hüzünlerin sonra ermesini, yaşlı gözlerin mutluluk içerisinde ışıldamasını Rabbimizden niyaz ederiz. Bu bayramı İbrahim'i bir şuurla karşılayıp, en berrak duygularla adadığımız kurbanları Allah'ın bizden kabul buyurmasını, bu bayramın baskı, zulüm ve esaret altındaki tüm Müslümanların kurtuluşuna vesile kılmasını Rabbimizden temenni ederiz." şeklinde konuştu.

Vatandaşlar, Kurban Bayramı’nın İslam âlemine sağlık ve huzur getirmesini temenni etti

“Salgın ülkemizi ve tüm İslam âlemini zor durumda bıraktı”

İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutlayan Batman Basın Derneği (BBD) Başkanı Cebrail Uyanık ise şunları söyledi: “Covid-19 sürecinde ikinci bayramı idrak etmiş bulunuyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgını ülkemizi ve tüm İslam âlemini zor duruma koydu. Özellikle kronik hastaları olan vatandaşlarımız zor durumdadır. Ümit ediyoruz ki Kurban Bayramı’ndan sonra bu salgının ülkemizden, İslam âleminden ve tüm dünyadan çıkmasıdır. Böyle bir salgın ile tekrar karşı karşıya kalmayız. Tekrardan tüm İslam âleminin Kurban Bayramı mübarek olsun.”

Vatandaşlar, Kurban Bayramı’nın İslam âlemine sağlık ve huzur getirmesini temenni etti

“Müslümanların Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum”

Kurban Bayramına kavuştukları için şükreden Molla Ali Sevim, “Bizi Müslüman olarak yaratıp Hazreti Muhammed (Salalahu Aleyhi Vesellem)'e ümmet kılan Allah’a hamd ediyorum. Bizi yeni bir Kurban Bayramı’na ulaştıran Allah’a şükürler olsun. Zulüm altında bulunan ve cezaevlerinde bulunan Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını cenabı Allah’tan diliyorum. Bütün dünyadaki Müslümanların Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum.” dedi.

Vatandaşlar, Kurban Bayramı’nın İslam âlemine sağlık ve huzur getirmesini temenni etti

“Pandemi sürecinden dolayı eski bayramlarımızı arıyoruz”

Covid-19 öncesi bayramları aradıklarını dile getiren vatandaşlardan Fadlullah Çelik,  “Yaklaşan Kurban Bayramı’nın bütün İslam âlemine ve insanlığa hayırlara vesile olsun. Yaşlı insanlar birbirlerine nerede o eski bayramlar diye konuşurlardı, şu anda pandemi sürecinden dolayı eski bayramlarımızı arıyoruz. Allah'tan dileğim inşallah en yakın zamanda eskisi gibi bayramlarımızı yaşarız. Önceki bayramlarda olduğu gibi sağlıklı, sıhhatli bir şekilde büyüklerimizi ve akrabalarımızı dolaşıp gezeriz inşallah. Kurban Bayramı vesilesi ile inşallah en yakın zamanda bu salgın hastalık biter ve eski günlerimize de döneriz inşallah.” temennisinde bulundu.

Kurban Bayramı’nın bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni eden Yakup Mutlu, en yakın zamanda eski bayramlara kavuşmayı diledi.

Vatandaşlar, Kurban Bayramı’nın İslam âlemine sağlık ve huzur getirmesini temenni etti

“Kalabalık ortamlarda bulunmamaya özen göstermeliyiz”

Herkesin Kurban Bayramı'nı kutlayan Gülistan Caddesi esnaflarından Adnan Baytar, Covid-19 salgını karşısında vatandaşları uyararak şunları aktardı: “Kurban Bayramı’nda herkesin sosyal mesafeye dikkat etmesi gerekir. Mümkün mertebe çok kalabalık ortamlarda bulunmamaya özen göstermemiz lazım. Allah’tan dileyim inşallah en yakın zamanda Covid-19 hastalığının bitmesidir.”

Vatandaşlar, Kurban Bayramı’nın İslam âlemine sağlık ve huzur getirmesini temenni etti

“Ayasofya’nın açılmasıyla ikinci bir bayram yaşadık”

Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi’n tekrar ibadete açılmasıyla çifte bayram kutladıklarını vurgulayan vatandaşlardan Muhyeddin Beyca, “Bu sene Ramazan Bayramı’ndan sonra Kurban Bayramı’na da Coronavirus gölgesinde gireceğiz. İnşallah gelecek bayramlarda Coronavirus biter ve bayramlarımızı eskisi gibi geçiririz. Benim en çok sevindiğim bayram Ayasofya Camisinin açılmasıydı. Bu da çok güzel oldu. İkinci bir bayram yaşadık diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Bütün Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutlayan vatandaşlardan Ferhan Dağ, bayramın hayırlara vesile olmasını diledi.

Hacı Sinan İrem da şunları kaydetti: “Bütün ümmeti Muhammed’in Kurban Bayramı’nı canı gönülden kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim. Pandemi sürecinde de hastalık geçirenlere de cenabı Allah’tan şifa vermesini diliyorum.”

Kurban Bayramı’nın herkese sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini dileyen vatandaşlardan Mehmet Şefik Yıldız, “Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz var. Batman’da yayılan Covid-19 hastalığına karşı özellikle maskeleri takalım ve sosyal mesafemizi koruyalım. Herkesin Kurban Bayramı'nı şimdiden kutlarım. Allah herkese nice bayramlar görmeyi nasip etsin.” dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin” konusu işlenecek...
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=