Lütfen bekleyin..



Vatandaşlar kabristanlara akın etti

30 Temmuz 2020, 21:36 - Okunma: 3109

Kurban Bayramı öncesi arife gününde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, Batman’daki mezarlıkları maskeli ve tedbirli bir şekilde ziyaret edip ölmüşlerine dualar etti.

Ramazan Bayramı'nda yasak nedeni ile vatandaşlar mezarlık ziyareti yapamamıştı. Yasağın yapılmadığı Kurban Bayramı öncesi arife gününde gün boyunca Batman’daki mezarlıklar, yakınlarını kaybetmiş vatandaşlarla doldu.

Batman'da vatandaşlar, özellikle de Karşıyaka ve Asri Mezarlıklarına akın etti. Arife günü mezarlık ziyaretinin daha iyi olduğunu düşünerek ölülerine Kur’an-ı Kerim ve dua okumak isteyen vatandaşlar, kentteki kabristanları ziyaret etti. Covid-19 nedeni ile geçen senelerde kabristanlarda oluşan yoğunluğun bu yıl olmadığı gözlendi.

Mezarlık ziyaretleri için gelen vatandaşların, yanlarında getirdikleri bisküvi ve şekerleri çocuklara dağıttığı görüldü.

Yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlar duygularını paylaşarak, yakınlarının bayramını kutlayıp, kendilerine dualarda bulunduklarını belirttiler.

“Mezarları başında Yasin süresini okuyor ve dua ediyorum”

23 yıl önce kanser hastalığından vefat eden annesinin mezarını ziyarete gelen Burhan Özmen, “Başka bir şehirde memur olarak çalışıyorum. Kısmet olduğu zamanlar da özellikle Ramazan ve Kurban Bayramlarında rahmetli annemin ve diğer akrabalarımızın mezarlarını ziyaret ediyorum. Mezarları başında Yasin süresini okuyor ve dua ediyorum. Annem 23 yıl önce kanser hastalığından vefat etti. Mezarlığa babam ile beraber geldik. Çocuklarımız da gelmek istedi fakat Covid-19 hastalığından dolayı gelemediler. Onların yerine de dua ve Yasinler okuduk.” diye konuştu.

“Özellikle mübarek gün ve gecelerde de kabristanı ziyaret ediyorum”

Her fırsat bulduğunda kabristan ziyaretine geldiğini belirten Hasan Bademci, “Babam 1997 yılında vefat ettiğinden beri mezarını elimden geldiğince her perşembe günü o da olmasa ayda bir ve özellikle mübarek gün ve gecelerde ziyaret ediyorum. Rahman, Rahim ve Gafur olan Allah'tan dileğimiz okuduğumuz Yasin ve duaların ruhlarına ulaşmasıdır. Allah ölülerimizin günahlarını affetsin ve biz günahkâr kullarını da hidayet etsin inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Yakınlarını unutmasınlar bir Fatiha süresi bile olsa gelip okusunlar”

İnsanların ölülerini unutmamaları gerektiğini vurgulayan Mehmet Siraç Taşan ise şunları söyledi: “Özellikle bayramlarda ve mübarek günlerde babamın mezarını ve gidebildiğimiz akrabalarımızın da mezarlarını ziyaret ediyorum. Mezarlık ziyaretimizde Kur-an'dan süreler ve Yasin-i Şerif okuyorum. Babam vefat edeli 9 yıl oldu. Babam çok iyi bir insandı, bizi çok iyi yetiştirdi. İnsanlardan istediğim mezarlıklardaki yakınlarını unutmasınlar bir Fatiha süresi bile olsa gelip okusunlar.”

“Her bayram arifesinde mezarlıklarımızı ziyaret ediyoruz”

Fırsat buldukça mezarlığa geldiğini ifade eden Veysel Altsoy, “Fırsat buldukça mezarlıklardaki yakınlarımızın kabirlerini ziyaret etmeye gayret ediyorum. Bu Kurban Bayramı arifesinde Allah bütün ölmüşlerin mekânını cennet etsin inşallah.” dedi.

15 yıl önce eşini kaybeden Horde Bozkurt, “Eşim vefat edeli 15 yıl oldu. Fırsat buldukça her hafta mezarını ziyaret ediyorum. Mezarında ona Yasin okuyorum, dua ediyorum. Allah bütün Müslümanların ölülerinin günahını affetsin ve bizi de hidayete erenlerden eylesin inşallah.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Mehmet Aydın ise şunları kaydetti: “23 yıldır her fırsat bulduğumda rahmetli annemin mezarını ziyarete geliyorum. Özellikle bayramlarda her zaman gelip Fatiha okuyup dua ediyorum.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=