Lütfen bekleyin..



2 bin kişilik işe 10 bin kişi müracaat etti

09 Ekim 2015, 14:31 - Okunma: 2621

Batman’da Toplum Yararına Programları kapsamında 9 ay süreyle 2 bin kişinin alınacağı işe 10 bin kişi başvurdu.

Batman’da İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Programları (TYP) projesi kapsamında 9 ay süreyle 2 bin kişinin alınacağı işe 10 bin kişinin başvurduğu belirtildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü (İŞKUR) Besim Eviz yaptığı açıklamada, Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer kamu kurumları bünyesinde 9 ay çalıştırılmak üzere, geçici 2 bin işçinin alınacağı işler için kendilerine 10 bin kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Proje kapsamında 2 bin geçici işçi için bakanlıktan yaklaşık 24 milyon lira ödenek tahsis edildiğini ifade eden Eviz, 9 Kasım’da iş başının yapılacağını belirtti.

Toplum Yararına Programları kapsamındaki projelerin hem İl, hem de bölge için sosyo-ekonomik açıdan çok büyük katkı sağladığını vurgulayan Eviz, konuşmasının devamında şöyle dedi: “Bu projeler, kadınların yaşlı, orta yaş dediğimiz 35-65 yaş arası erkeklerin ve engelli kardeşlerimizin iş bulmasına vesile olan projelerdir. 8-9 ay süren programlar yapıyoruz. Geçici de olsa kendi evinde, kendi memleketinde, ilinde SSK'lı bir şekilde ücretini İŞKUR’dan alarak çalışacaklar. Bu aynı zamanda diğer illere göçü de engelliyor. Ekonomik anlamda da 24 milyon liralık bir projedir."

Yaklaşık 10 bin kişinin başvurduğunu belirten Eviz, "Bunların 2 bin kişisi milli eğitim, müftülük ve çeşitli kamu kurumlarında istihdam edilecek. Geri kalanlar için de bir projemiz var. Önümüzdeki günlerde bin 500-2 bin kişilik bir çalışma daha yapılacak. Bunların bir kısmı da yedek olarak kalacak. Daha sonra çeşitli mazeretlerle ayrılanların yerine yedekleri atıyoruz. Bu sene bu projelere sosyal yardımlaşma vakfı kriterlerini esas alarak, oradaki dosyalar üzerinden incelemeler yaparak istihdam yapacağız.” dedi.

Projelerin 2009 yılından beri uygulandığını ifade eden Eviz, Batman'da 2009 yılından bu yana 103 milyon lira para projelere tahsis edildiğini ve o yıldan bu yana 10 binin üzerinde insanın geçici de olsa iş imkanına sahip olduğunu kaydetti.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Etiketler : , işkur
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=