Lütfen bekleyin..



Coronavirus nedeniyle esnaf zor günler yaşıyor

13 Ağustos 2020, 10:45 - Okunma: 4951

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) pandemisi nedeniyle işlerinin durma noktasına geldiğini belirten Batman’daki esnaf, uzun süredir işlerinin açılmadığını söyledi.

Normalleşme süreciyle birlikte başlayan düğün sezonunda da beklediğini bulamayan esnaf, pandemi sürecinin devam etmesiyle zor günler geçiriyor.

Salgın hastalığının ülkede yaygınlaşmasıyla birlikte satış yapamadıklarını ifade eden esnaf, yetkililere destek çağrısında bulundu.

Aylardır iş yapamadıklarını dile getiren esnaf Mukdat Akyol, bir an önce pandeni sürecinin bitmesini temenni ettiklerini ifade etti.

“İnşallah en kısa zamanda virüs ortadan kalkar”

Kepenk kapatma aşamasına geldiklerini vurgulayan Akyol, “Pandemi süreci biz esnafları çok etkiledi. Kurban Bayram’ında işlerimiz Ramazan Bayramı’na göre daha hareketli ve iyiydi. Kurban Bayram’ında işlerimiz Ramazan Bayram gibi geçseydi kepenk kapatacak noktaya gelecektik. Kurban Bayramı az da olsa sıkıntılarımızı giderdi. İnşallah en kısa zamanda virüs ortadan kalkar, pandemi sürecini atlatır ve esnaf olarak rahatlarız.” ifadelerini kullandı.

“Düğünler eskisi gibi olmuyor”

Kurban Bayram’ından sonra satışlarının tekrar durduğunun altını çizen esnaf Habip Tekin, “Coronavirus ortaya çıktığından bu yana işlerimiz düştü. Virüs sebebiyle müşteriler mağazaya gelmediğinden müşteri kaybımız çok oldu. Düğün salonlarında da kısıtlama olduğu için düğünler eskisi gibi olmuyor. Bu da bizi çok etkiledi. Ramazan Bayram’ına göre Kurban Bayramı’nda satışlarımız biraz da olsa iyiydi. Fakat bayramdan birkaç gün sonra işler tekrardan düşmeye başladı. İnşallah virüs biter de her şey normale döner diye bekliyoruz.” dedi.

“Yetkililerden destek istiyoruz”

İşlerinin eskiye oranla çok düştüğünü kaydeden bir diğer esnaf Recep Çiçek ise şunları söyledi: “Coronavirus döneminde işlerimiz çok düştü. 4-5 aya yakındır iş yapamadığımızdan çeklerimizi ödeyemez durumu geldik. Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı’ndan iyi olsa da bu bizi kurtarmadı maalesef. Pandemi nedeniyle yetkililer esnafa destek yapıldığını belittiler fakat yapılan yardımlar küçük esnafa verilmedi. Yetkililerin küçük esnafa da destek olmalarını istiyoruz. İnşallah işler yoluna girer de biz de çeklerimizi yavaş yavaş öderiz. Şu anda çok sıkıntılı bir durumdayız, yetkililerden yardım bekliyoruz.”

“İnsanlar virüs korkusuyla dışarıya çıkamıyor”

Coronavirus’un işlerini çok kötü etkilediğini söyleyen Hayrullah Yıldız, “İnsanlar virüs korkusuyla dışarıya çıkamıyorlar. Bayramdan sonra işlerin açılmasını bekliyorduk, bir şey değişmedi. Satış olmadığından İstanbul'a gidip mal alamıyor, çeklerimizi ödeyemiyoruz. Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı’na göre son iki gün çok şükür iyiydi. Fakat şu an iş yok, dükkânlarımızda gün boyu oturuyoruz.” şeklinde konuştu.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=